Petanqueclub uit Diksmuide viert geen winnaars meer: “De onderlinge strijd was te groot geworden”

Redactie KW

Deelnemen is belangrijker dan winnen: met die olympische gedachte in het achterhoofd besloten ze bij petanqueclub Ten Patershove in Diksmuide om geen winnaar in de bloemetjes te zetten tijdens de jaarlijkse kampioenenviering.

Voorzitter Freddy Minnaert besliste na akkoord van de raad van bestuur dat er op het eind van het seizoen geen ‘winnaar’ zou worden verkozen. “De beslissing om geen individuele kampioenen te verkiezen is een gevolg van een te grote competitieve strijd tussen onze leden”, zegt hij. “De nadruk op het spel zelf was volledig op de achtergrond verschoven. Petanque is nog altijd een teamsport en samenspel, niet een individuele wedstrijd. Daarom opteerden wij ervoor om, desondanks het puntenbord, iedereen kampioen te maken.”

“Nadat alle leden tijdens het lopende seizoen op de hoogte werden gebracht dat er geen individuele winnaars zullen zijn, speelden zij wel nog voor de punten en het winnen, maar is de echte teamspirit en de ambiance van het spel er terug. Anders werd er te veel gekeken naar de rangschikking en was iedereen alleen maar bezig met de vraag hoeveel punten je moest halen om boven die of die uit te komen. Dit seizoen hebben we een viering met alle leden als kampioen en daar kunnen we allemaal blij om zijn”, aldus de voorzitter.

(VCD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier