Perdito vindt nieuwe thuis voor verlaten paarden

Voorzitter van de vzw Perdito Iris Gillade is opgelucht dat ze een nieuw onderkomen voor hun paarden gevonden hebben. Op de foto ziet men het paard Sunny, Luc Demeyere uit Oostende, Sandra Jennekens uit Oostende, Iris Gillade, Jordy Perot uit Oostende en het paard Mo. (Foto EDK)
Redactie KW

De vzw Perdito die zich ontfermt over verwaarloosde paarden, is van Oostende naar het landelijke Wulpen verhuisd.

Perdito-voorzitter Iris Gillade is opgelucht dat ze, na alle problemen die in Oostende ontstaan waren over het gebruik van de weide, eindelijk een nieuwe stek gevonden heeft. De vzw Perdito heeft nu een onderkomen in de vroegere hoeve van landbouwer-schepen August Desaever in de Wulpendammestraat 8 in Wulpen.

“De hoeve waar we nu een onderkomen hebben was voorheen bewoond door Happy Horses, dat echter failliet ging. We hebben hier al enkele uurtjes, dagen en weken de boel opgekuist en eindelijk kunnen we opnieuw spreken van een doorstart voor onze vzw”, zegt Iris opgelucht. “Samen met de vele vrijwilligers hebben we dan ook grootse plannen om ons opnieuw in de actualiteit te plaatsen.”

Fruitboomactie

Naast de graasweide voor de Perditokudde is er nog grond beschikbaar voor andere doeleinden. Het is dan ook onze bedoeling om op die grond fruitbomen te planten. Zaterdag zal schepen van Dierenwelzijn Dorine Geersens dan ook de eerste boom planten. In het hele project wil Iris ook de onderwijsinstellingen betrekken om via de vzw Perdito jonge mensen kennis te laten maken met alles wat bij de verzorging van een paard komt kijken. De doelstelling is op een respectvolle manier te leren omgaan met een viervoeter. Eens dat allemaal uiteengezet is, kunnen de leerlingen dan, onder begeleiding, een ritje met het paard maken.

(EDK)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier