Pegida betoogt op 6 maart in Zeebrugge

© Benny Proot
Redactie KW

Anti-islambeweging Pegida gaat op 6 maart een demonstratie organiseren in Zeebrugge. De aanvraag is reeds ingediend en volgens burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A) zal die ook goedgekeurd worden. Er zal ook een tegenbetoging plaatsvinden.

Na een grote betoging in Gent, richt Pegida nu zijn pijlen op Zeebrugge. De deelgemeente van Brugge komt de jongste weken vaak in het nieuws, omdat steeds meer transitmigranten vanuit Zeebrugge proberen Engeland te bereiken.

“Men heeft in Noord-Frankrijk kampen laten ontstaan van duizenden nepvluchtelingen die proberen onwettig naar Engeland te raken. Onverantwoorde individuen delen in Zeebrugge voedsel en andere steun uit, waardoor deze ongewenste indringers nu ook bij ons opduiken. Pegida Vlaanderen roept op tot een manifestatie in Zeebrugge om namens de gewone burger met gezond verstand een duidelijk signaal te geven: sluit de grenzen. Geen voedsel of onderdak voor illegalen en nepvluchtelingen”, roept Pegida op. De beweging zal in de strandwijk protesteren.

De aanvraag is nog niet goedgekeurd, maar volgens burgemeester Landuyt volgt dat nog. Er zal ook een tegenbetoging worden opgezet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier