Pedagogische studiedag voor leerkrachten basisonderwijs

© HDV
Redactie KW

Woensdag organiseerde het stadsbestuur voor de tweede keer een netoverschrijdende pedagogische studiedag voor leerkrachten van het basisonderwijs.

Schepen van Onderwijs Jo Neirynck heette minister Hilde Crevits welkom. Liefst 380 kleuterleidsters, onderwijzers, directies, zorgcoördinatoren en bijzondere leermeesters uit alle scholen namen deel. Zij werken in één of meerdere scholen van het stedelijk-, vrij-, gemeenschapsonderwijs of de Freinetschool.

Workshops

De dag startte met een algemeen gedeelte in de schouwburg van De Schakel. Houssein Boukriss bracht er een lezing over diversiteit in het onderwijs. Daarna volgden de leerkrachten één of twee van de 43 workshops in de thema’s welzijn, sport, milieu, duurzaamheid, kunst en cultuur, verkeer, bibliotheek en geschiedenis. Deze workshops vonden plaats in het stadhuis, De Schakel, de stedelijke bibliotheek, de sportdienst, het welzijnshuis en HIPPO.WAR. Om 11u15 kwam iedereen weer samen in de raadzaal van het stadhuis voor het afsluitend woordje van de schepen van onderwijs en de Educabeurs. Op deze beurs kregen de leerkrachten info over alle stadsdiensten die een aanbod hebben voor het onderwijs. (YVW-Foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier