Pech voor voorzitter Streekbierenfestival in Zwevegem

Redactie KW

Voor Ivan Devlaminck, voorzitter van het Internationaal Streekbierenfestival, begon het festival in mineur. Hij brak immers zijn arm.

Tijdens de opbouw van het festivalterrein, struikelde Ivan zondag over een klein obstakel. Hij kwam daarbij ten val en brak zijn arm. Zo diende hij gisteren het festival te openen met de arm in het gips.

Op het festival zijn ruim 40 brouwerijen vertegenwoordigd met in totaal bijna 200 verschillende biertjes. Daarbij zitten ook heel wat primeurs.

Naast het proeven van heerlijk gerstenat, is er ook een heus speeldorp waar de kinderen zich gratis kunnen uitleven en staat er heel wat animatie op het programma. Gisteren was dit o.a. met het nieuwe duo ‘Patrick en Geert’ die op humoristische wijze een beetje de draak steken met het shlagergebeuren. Zij gaven hun eerste, en wellicht ook hun laatste, cd-single aan Ivan Devlaminck.

De eerste festivaldag, gisteren, werd meteen een topper. Het Toyeplein in het centrum van Zwevegem zat afgeladen vol. Ook vandaag verwacht men een massa volk. De organisatoren verwachten in totaal zo’n 12.000 bezoekers. Men kan er vandaag nog een pintje gaan drinken vanaf 13 uur en dit tot 23u30.

(GVH – foto GVH)