Paul Van Himst ondersteunt jubileumeditie Dwars door Bellegem

Het bestuur. © LOO
Redactie KW

Op zondag 5 juli worden in Bellegem meer dan 3.000 wandelaars verwacht voor Dwars door Bellegem.

Wat in 1991 begon als een wandeltocht met vrienden, waar toen 350 mensen op afkwamen, is dit jaar aan zijn 25ste editie toe. De 25ste editie van de familiale wandeltocht door Bellegem, en enkele naburige gemeenten in de groene long van Kortrijk, vindt plaats op zondag 5 juli 2015. “Wandelaars weten al lang dat Dwars door Bellegem een heus all-inevent is, met heel wat animatie en hapjes en drankjes onderweg”, stelt voorzitter Dirk Knockaert.

“Er wordt zowel aan volwassenen, kinderen als aan de meewandelende hondjes gedacht. De jubileumeditie wordt een compilatie van alle mooiste stukjes waar de vorige edities gewandeld werd.” De deelnemers kwamen de voorbije jaren uit Vlaanderen, Wallonië en zelfs uit het buitenland.

Goede doelen

Dwars door Bellegem is niet enkel organisator van de wandeling. “Het is ook een team van mensen met het hart op de juiste plaats: per deelnemer schenken wij een halve euro aan revalidatiecentrum De Kindervriend in Rollegem, MPI De Hoge Kouter in Kortrijk en het project ‘Ayubowan Youth’ voor de oprichting en ondersteuning van een schooltje in een door de tsunami vernield dorp in Sri Lanka.

Paul Van Himst aanvaardde het peterschap van de jubileumeditie van Dwars door Bellegem. “Zijn aanwezigheid betekent een geweldige morele erkenning en een buitengewoon elan voor onze organisatie die gedragen wordt door een heel brede basis van een bestuur, meer dan 100 medewerkers, vele sponsors, stad Kortrijk, de bevolking van Bellegem en Krant van West-Vlaanderen.” Burgemeester Vincent Van Quickenborne tekent alvast ook al present voor de start van de wandeling aan oc De Wervel.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier