Paul Rommelaere uit Sint-Eloois Vijve is dierenoppas aan huis

Paul Rommelaere en zijn echtgenote Janique Callens met hun hond Pacha. © Foto WPI
Redactie KW

Omdat ze zelf geen passende opvang vonden voor hun dieren tijdens een vakantie rijpte bij Paul Rommelaere en Janique Callens het idee om zelf een bedrijfje op te starten.

“Mijn vrouw en ik zijn al van in onze kinderjaren echte dierenvrienden. Thuis hebben we naast onze hond Pacha zeven poezen, die we met de beste zorgen omringen”, vertelt Paul Rommelaere. “In april wilden we op reis gaan en we zochten opvang voor onze hond en katten. Blijkbaar gemakkelijker gezegd dan gedaan en we vroegen ons af waarom we zelf geen dierenoppas aan huis organiseerden. Bij andere dierenvrienden viel ons idee in goeie aarde en zo was Animal-Holiday was een feit. Geen kwaad woord over de dierenhotels, maar wij vinden het ideaal als de dieren in hun eigen omgeving kunnen blijven. Wij hoorden van veel dierenliefhebbers dat het pijnlijke momenten zijn wanneer ze hun dier in een hotel moeten achterlaten. En de dieren zelf ? Ik denk dat ze het ook vreemd vinden wanneer ze in een onbekende omgeving in een kooi gestopt worden.”

Paul en Janique verzorgen de dieren aan huis, bij mensen die op vakantie gaan of die in het ziekenhuis opgenomen worden. Paul Rommelaere : “We verzorgen honden, katten en andere kleine huisdieren, maar ook neerhofdieren. Concreet gaat het zo in zijn werk dat we eerst een verkennend gesprek hebben met de eigenaars. Vooral met honden moet er een klik zijn tussen de verzorger en het dier, anders lukt die oppas niet. Zo gingen we bij mensen waar het hondje bij bezoek altijd onder de zetel kroop. Niemand van de bezoekers slaagde erin om dat hondje te aaien. Bij ons lukte dat wel. Met bijtgrage honden heb je soms wel een probleem. Tot op vandaag heb ik één klant moeten weigeren omdat er gewoon geen contact mogelijk was met die hond. Een paar dagen voor de vakantieperiode gaan we dan nog eens langs voor de concrete afspraken in verband met voeding, dagelijkse wandeling, algemene verzorging, medicatie en eventueel bezoek aan een dierenarts. Bij sommige mensen gaan we elke dag één keer langs, bij andere twee keer. In dat laatste geval trekken we ‘s morgens de rolluiken op, maken de brievenbus leeg en verzorgen we de planten die in huis staan. Zo heeft niets er de schijn van dat de bewoners afwezig zijn. Bovendien betekent de aanwezigheid van een hond tijdens de vakantie van het baasje een extra veiligheid. Ook mailen we foto’s of een filmpje door om de eigenaars te tonen hoe het met hun dier gaat tijdens hun vakantie.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier