Paul Raes stopt met Elektrozaak langs Zeebruggelaan

Paul Raes en Fabienne De Decker genieten straks van hun oude dag. © SR
Redactie KW

Voor dagbladhandel Fabienne, op hetzelfde adres, wordt gezocht naar een overnemer.

De elektrozaak Raes langs de Zeebruggelaan houdt momenteel een grote uitverkoop. De 67-jarige zaakvoerder Paul Raes wil uitbollen en nog wat genieten van zijn leven. Voor dagbladhandel Fabienne, op hetzelfde adres, zoekt het koppel momenteel een overnemer. “Het is een sterk draaiende dagbladhandel, waar heel wat mensen hun dagelijkse krant, weekblad of magazine kopen”, klinkt het.

“Mooi geweest”

In 1975 startte Paul Raes met zijn elektrozaak in Knokke. Sinds 2000 is hij actief in Lissewege aan de Zeebruggelaan, waar de dagbladhandel en de elektrozaak als één zaak naar voren kwamen. Na 42 jaar is het tijd voor wat rust.

“Het zijn mooie jaren geweest en ik heb het altijd met veel plezier gedaan”, is Paul Raes openhartig. “Vooral het contact met klanten was voor mij erg belangrijk. In die 42 jaar heb ik ook telkens kunnen rekenen op een trouw cliënteel. Destijds kwamen de klanten van her en der voor hun elektro, maar met de komst van de grote elektrogiganten is de concurrentie bijzonder groot geworden. Als mensen nu de zaak binnen komen, weten ze al de prijzen van hetgeen ze willen kopen. Allemaal te vinden via het internet. Dat bepaalt voor een groot deel de verkoopstrategie en daar kunnen wij moeilijk tegen opboksen.”

“Voor een herstelling ging ik altijd sneller langs bij de mensen dan het bedrijf waar ze hun toestel kochten”

“Ik kon wel telkens uitpakken met de herstellingsservice wanneer klanten een televisietoestel of wasmachine kochten. Ik ging zelf nog thuis ter plaatse om de zaken te herstellen, iets wat bij de concurrentie niet altijd het geval is… Vaak belden mensen mij op om hun toestel dat ze elders kochten, te herstellen. Ik ging immers altijd sneller langs dan het bedrijf waar ze hun toestel kochten”, lacht Paul. “Onlangs kwam nog iemand een handleiding van een toestel vragen terwijl hij het toestel bij de concurrentie had gekocht… Hij vond echter geen handleiding in de doos. Gelukkig hebben de Lissewegenaars nog gezond verstand. Ze dachten bij hun aankoop ook meteen aan de service na verkoop.”

“Op zoek naar overnemer”

Ook de dagbladhandel waarin Pauls’ vrouw Fabienne De Decker staat, zal binnenkort sluiten. “We zijn momenteel aan het zoeken naar een overnemer voor de zaak. Het is een sterk draaiende dagbladhandel, waar heel wat mensen hun dagelijkse krant, weekblad of magazine kopen. Ook Fabienne werkt intussen al tien jaar in de dagbladhandel”, vertelt Paul.

Tijdens de uitverkoop bij Elektro Raes zijn er alvast sterk verminderde prijzen op televisietoestellen, radio’s, koelkasten, diepvriezers, wasmachines, droogkasten en op heel wat ander klein elektromateriaal. “Een oproep dus naar iedereen om nog snel langs te komen”, besluit Paul. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier