Paul Kint uit Waregem is zestig jaar muzikant

Paul Kint en zijn echtgenote Roos Tjollyn. © HDV
Redactie KW

Paul is lid van het Waregems Harmonieorkest, van de fanfare van Sint-Eloois-Vijve en is sinds vijftien jaar dirigent van het Gaverkoor.

Vader Alphons Kint was saxofonist bij de harmonie en leerde zijn kinderen op jonge leeftijd blokfluit spelen. “Toen ik 9 jaar was, trok ik naar de toenmalige muziekschool in de Guido Gezellestraat”, vertelt Paul Kint. Op tienjarige leeftijd kreeg hij een klarinet. “Toen ik 18 was, begon ik mijn beroepsloopbaan bij de Christelijke Mutualiteiten in Kortrijk en daar spoorde Joël Devos mij aan om opnieuw de klarinet ter hand te nemen. Na mijn legerdienst trok ik opnieuw naar de muziekschool.”

Paul speelde saxofoon, klarinet, trompet en schafte zich een basgitaar aan. “Later begon ik met een eigen orkest : Pauls Ensemble. Toen ik in de politiek trad, hield Pauls Ensemble jammer genoeg op te bestaan”, gaat hij verder.

Gaverkoor

“Nog voordat ik gevraagd werd om opnieuw in de politiek te gaan, volgde ik Magloire Loquet op als dirigent van het Gaverkoor, ongeveer 18 jaar geleden. Het lidmaatschap in het Waregems Clarinet Choir was het gevolg van mijn nieuwe start en we organiseerden samen een reis naar Szekszard en Pardubice. Daarnaast ben ik lid van de fanfare in Sint-Eloois-Vijve en 60 jaar lid van het Waregems Harmonieorkest.”

Daarnaast heeft Paul nog tijd voor andere hobby’s. “In de tuin werken, brood bakken, confituur maken, reizen, aperitieven en Spaans… Ik doe het allemaal even graag.”

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier