Patrick Wylin maakte nieuwe film over Kuurne

Patrick Wylin stelde de film voor bij hem thuis aan de Sprokkelweg. We zien Francis Benoit, Patrick Wylin en Jan Deprez. (JPDK –foto LOO) © FOTO LOO
Redactie KW

Op de ontvangst voor de nieuwe bewoners in de Sint-Pieterszaal kregen de aanwezigen een primeur met de voorstelling van de nieuwe film over Kuurne die de gemeente in samenwerking met Patrick Wylin realiseerde.

“Op de jaarlijkse ontvangst van de nieuwe inwoners werd vroeger telkens een power-point voorstelling met foto’s van de gemeente gepresenteerd”, vertelt schepen Jan Deprez. “Om er wat meer beweging in te steken kwamen we op het idee van een nieuwe film over de gemeente. We namen contact op met Patrick Wylin die veel ervaring heeft met het filmen zelf en de montage van die film. Hij was de man achter TV-Kuurne en heeft een ruime ervaring met de plaatselijke evenementen. We zochten samen wat we allemaal in beeld konden brengen. Patrick was de filmer, de monteur en de geluidsman.”

“De film van een twintigtal minuten is nu klaar en in primeur voorgesteld aan de nieuwe bewoners en een dag later aan de raadsleden. We kunnen ermee aan city marketing doen, onze gemeente promoten en tonen dat Kuurne een levendige gemeente is waar van alles te doen is. Vooraleer we hem openbaar plaatsen op YouTube, Facebook en de gemeentelijke website, wordt die nog voorgesteld aan het gemeentepersoneel.”

Patrick Wylin die met zijn echtgenote Monique Damman in de Seizoenwijk woont legde uit: ” Het is een film met veel korte en diverse onderwerpen, waarin de gemeente, de bevolking, de mensen, het cultureel en sportief leven en de folklore worden voorgesteld. De film is eigenlijk niet af, maar kan in de toekomst regelmatig aangevuld worden met nieuwe momenten uit de gemeentelijke samenleving. Het was een hele klus om al die evenementen te filmen en de film daarna te monteren. “

Burgemeester Francis Benoit feliciteerde de schepen en de filmmaker: “Deze film toont Kuurne zoals het is. Prachtig en heel dynamisch. We zijn allemaal vaak heel kritisch, maar als je ziet hoe onze gemeente leeft en beleefd wordt kunnen we enkel heel trots zijn.”

(JPDK)