Patrick en Erna terug naar Zuid-Afrika met cheque in de koffer

Redactie KW

Woensdag 10 december trok het echtpaar Patrick en Erna terug ‘huiswaarts’ naar Zuid-Afrika, met onder meer een cheque van 300 euro in de koffers : “Die schenken we aan het goede werk van zuster Letta.”

De bestuursleden van het Davidsfonds Hooglede overhandigden een cheque aan Patrick en Erna. Van links naar rechts herkennen we Kristof Pillaert, Tomas De Meyer, Guido Soenen, Erna Desnyder, Pol Devaere, Patrick Denys, Roland Sap, voorzitter Ines Depoorter, Roland Vanderbeke, Pieter Vandaele, Marc Declercq. Enkel bestuurslid Ann Syryn ontbreekt op de foto. (Foto JD)

Op donderdag 20 november kwamen Patrick Denys en Erna Desnyder als gewezen inwoners van Hooglede op uitnodiging van het Davidsfonds vertellen over hun ervaringen in het verre Zuid-Afrika. Bij het binnenkomen vroeg het Davidsfonds zoals steeds een kleine bijdrage voor het bijwonen van de avond. Bedoeling was om met deze inkomgelden een project te steunen in Zuid-Afrika dat Patrick en Erna nauw aan het hart ligt. Patrick en Erna kwamen met het Tlamelo-project op de proppen.

“Het Tlamelo-project in Zuid-Afrika is een project dat ons persoonlijk nauw aan het hart ligt”, vertellen Patrick en Erna. “Het project wordt getrokken door de zwarte zuster Letta Sefolo, die een persoonlijke kennis van ons is. Zuster Letta is in Zuid-Afrika gekend als ‘Ouma Letta’, wat zoveel betekent als ‘oma Letta’. Het Tlamelo-project werd opgericht in 2009 en heeft als doel om weeskinderen en kwetsbare kinderen tussen de 9 en 14 jaar te helpen. Kinderen met jonge ouders die werkloos zijn, niet gestudeerd hebben of geen beroep hebben aangeleerd.”

Davidsfonds Hooglede schonk de opbrengst van 300 euro van deze avond aan Patrick en Erna. Zij zullen zelf het geld overhandigen aan Ouma Letta ter plaatse, zodat ze zeker zijn dat het geld goed besteed wordt.

(JD)