Patrick De Jaeghere uit Hulste helpt taboe rond jongdementie doorbreken

09/03/14 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Bron: Kw

Vier personen met jongdementie reden vorige zomer hun eigen Tour de France met Te Gek!?. Patrick De Jaeghere uit Hulste was een van hen. Hij bedwong de Mont Ventoux en l'Alpe d'Huez zonder af te stappen. Zijn fietsbuddy's - VRT-journalist Chris Van den Abeele en performer Rick de Leeuw - coachten hem naar de top. De band die ze toen opgebouwd hebben, is onverwoestbaar. "Als Patrick Rick of Chris ziet, komt er opnieuw een twinkel in zijn ogen. Dat is zalig om te zien", vertelt echtgenote Gudrun.

Het weerzien met Rick de Leeuw is hartelijk voor Patrick De Jaeghere (55) en Gudrun Callewaert. Patrick en Rick groeten elkaar alsof ze oude schoolmakkers zijn. En toch hadden ze elkaar zes maanden geleden nog nooit ontmoet. Een week samen fietsen in Frankrijk bracht daar verandering in. "Die tocht was een absoluut hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk", blikt Rick terug. "De 'Tour' is een ommekeer geweest voor Patrick én voor ons gezin", vult Gudrun aan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!