Patiënten Ten Bos verhuisd naar Izegemse Sint-Jozefskliniek

© Frank Meurisse
Redactie KW

Deze morgen verhuisden 21 patiënten van revalidatiecentrum Ten Bos naar de Sint-Jozefskliniek in de Roeselaarsestraat.

“De verhuizing is vlot verlopen en om 10.30 uur was iedereen op zijn nieuwe kamer”, zegt communicatieverantwoordelijke Ann Herman.

“In 2012 nam de Sint-Jozefskliniek 54 SP- en G-bedden (revalidatie en geriatrie) over van het OCMW Izegem”, aldus algemeen directeur van de Sint-Jozefskliniek Bernard Ceriez. “Met het OCMW werd er een huurovereenkomst afgesloten tot eind dit jaar. Patiënten moesten dus tegen dan overgebracht zijn naar de kliniek en dat gebeurde vandaag dinsdag. De 7 geriatrische patiënten verblijven nu op de vernieuwde derde verdieping van Blok D. De 14 SP-patiënten liggen nu op de tweede verdieping in de Roeselaarsestraat, tot ze op 17 januari van volgend jaar verhuizen naar de et vernieuwde eerste verdieping voor SP-patiënten. Daarmee zullen alle kamers in het ziekenhuis gerenoveerd zijn.”

De verhuizing verliep vandaag heel vlot. “Om 8.15 uur werden de eerste patiënten al met een personenbusje of ziekenwagen naar de Sint-Jozefskliniek overgebracht”, zegt communicatieverantwoordelijke Ann Herman. “Om 10.30 was de hele operatie al afgerond. De patiënten werden door de hoofdverpleegkundige en het personeel verwelkomd en kregen de nodige uitleg over hun nieuwe kamer en de werking van de afdeling.”

Televisieopnames in Ten Bos

Wat er met de lege gebouwen van Ten Bos zal gebeuren, is het OCMW aan het uitzoeken. Maar de programmamakers van Zodiak kwamen te weet dat de gebouwen van Ten Bos nog tot eind dit jaar leeg stonden en kregen van de directie van de Sint-Jozefskliniek de toelating om er in oktober televisieopnames te doen voor de nieuwe Ketnet-jeugdserie ‘De Bende van Dries’. (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Patiënten Ten Bos verhuisd naar Izegemse Sint-Jozefskliniek
© Frank Meurisse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier