Pastorijwoning in Wevelgem wegens gebrek aan interesse verkocht aan 'spotprijs'

14/04/17 om 20:05 - Bijgewerkt op 16/04/17 om 13:07

De pastorijwoning in de Heilige Theresiastraat 2 in Wevelgem wordt sinds 2012 niet meer verhuurd.

Pastorijwoning in Wevelgem wegens gebrek aan interesse verkocht aan 'spotprijs'

Daarom besliste de gemeenteraad op 3 november 2015 om de woning openbaar te verkopen. Omdat er geen bod werd ontvangen, besliste de gemeenteraad van 9 september 2016 om de woning openbaar te verkopen onder gesloten omslag zonder instelprijs. Tijdens de raad van 14 april werd de verkoop goedgekeurd voor en bedrag van 105.000 euro. Te weinig, meent Hendrik Vanhaverbeke van N-VA. De beslissing tot definitieve verkoop werd verdaagd naar volgende zitting in mei.

"Het pand heeft een oppervlakte van 576 vierkante meter. Het schattingsverslag van het comité van aankoop hing er een prijskaartje van 175.000 euro. Het wordt dus ruim 40% onder de prijs verkocht. We kunnen dit niet aanvaarden en volgens ons moet er een andere oplossing gezocht worden. Het pand is ingekleurd in een 'zone voor gemeenschapsvoorzieningen.' Het ligt nabij de Posthoornschool, de bibliotheek en ook de kerk en gerenoveerde woonwijken en nog vele andere zones zoals Sancta Maria. Het lijkt ons ideaal om contact te nemen met de minister van Onderwijs en ook sport voor het toekennen van middelen aan scholen om ook hun sportinfrastructuur buiten de schooluren ter beschikking te stellen."

(TGM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!