Pastoor Nikolaas verlaat Lauwe en verhuist naar de kust

Redactie KW

Nikolaas Vanneste, moderator van de federatie Lauwe-Rekkem, werd door het bisdom Brugge benoemd tot medepastoor in de federatie Bredene-Vuurtoren. Op 1 april 2018 is die verhuizing definitief. Pasen wordt normaal gezien zijn laatste viering in Lauwe.

“Ik werd op 6 maart 2012 hier aangesteld, en een goede zes jaar later sluit ik de hoofdstuk af”, vertelt pastoor Nikolas Vanneste. “De beslissing heb ik genomen in samenspraak met het Bisdom. Ik had al een tijdje aangegeven om het wat rustiger te doen, en zo kreeg ik te horen dat ik binnenkort word benoemd in Bredene. Uiteraard gaat dit pas in zodra hier een opvolger wordt gevonden, want we gaan geen geplande vieringen zomaar laten vallen. Maar in principe wordt de paasmis hier in Lauwe mijn laatste viering.”

Nikolaas Vanneste was zes jaar pastoor in Lauwe en kijkt tevreden terug. “Ik heb hier samen met parochianen mooie zaken kunnen opbouwen. Zo heb ik heel wat mensen kunnen engageren, een welzijnsfakkel opgericht en hebben we de zorg voor de minderbedeelden kunnen omzetten in daden in plaats van woorden. Daar ben ik enorm trots op.”

De pastoor kreeg alvast heel wat warme reacties. “Mensen vinden het spijtig maar zijn tegelijk ook blij voor mij. Ze begrijpen mijn keuze dan ook ten volle”, besluit Nikolaas. Priester Niko, zoals zijn parochianen hem vaak noemen, was voordien ook lange tijd actief in Bissegem.

(TGM/Foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier