Pastoor Frans De Muynck aangesteld in federatie Oostkamp

Redactie KW

Tijdens een druk bijgewoonde aanstellingsviering werd Frans De Muynck opgenomen als pastoor in de federatie Oostkamp.

Vicaris Koen Vanhoutte leidde samen met deken Luc Deschodt en pastoor Jozef Gaillaert de viering in de Sint-Pieterskerk waarbij Frans De Muynck (54) officieel werd aangesteld in de Oostkampse federatie. Abt Manu Vanhecke van de Sint-Sixtusabdij, waar pastoor Frans een sabbatperiode, doormaakte las de aanstellingsbrief van bisschop Jozef De Kesel voor.

De Muynck is afkomstig van Brugge waar hij na een opleiding Latijn-Grieks naar het Groot Seminarie trok om vervolgens nog twee jaar filosofie en klassieke filologie te studeren. Op 6 juli 1986 werd hij tot priester gewijd. Hij trok richting Rome waar hij zich nog meer in de studies verdiepte en aan zijn doctoraat begon. Dat doctoraat is nog altijd niet afgewerkt, want Frans kon aan de slag in het seminarie in Brugge om vervolgens van 1994 tot 2003 les te geven in Roeselare, eerst vijf jaar in Barnum en dan vijf jaar in het Klein Seminarie. In 2003 kreeg hij de vraag om pastoor en moderator te worden van de federatie Rumbeke.

Geert Orgaer, directeur van VBS De Ark in Oekene typeerde Frans De Muynck als een ‘echte’ priester die daarbij ook sportief is: “Hij fietst, loopt en skiet. Het is een boekenwurm die zelf ook een vlotte schrijfstijl heeft. Hij is een mens, pastor, strateeg en manager verenigd in één persoon. Zijn homilies zijn heel persoonlijk ingevuld en hij leeft consequent volgens de keuzes die hij heeft gemaakt en verwacht dat dan ook van anderen. Zo moet men zich niet laten dopen of vormen voor de vorm of de traditie. Als je er voor kiest, moet je er voor gaan.”

Na de viering werd er aan alle aanwezigen nog een receptie aangeboden door de gemeente Oostkamp en door de federatie.

(PH – foto PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier