Pasgetrouwd koppel vindt plastieken huwelijksbootje in de tuin

Redactie KW

Een pasgetrouwd koppel uit Torhout vond afgelopen weekend een cruiseschip in hun tuin. Geen echte boot, wel eentje met plastic flessen samengesteld.

Een cadeau van enkele vrienden. “Om ze toch een huwelijksreis te geven”, klinkt het.

Griet Laleman (25) en Matthias Taeckens (27) uit Torhout stapten afgelopen weekend in het huwelijksbootje. De grootste verrassing troffen ze misschien wel na het feest bij hen thuis aan. Drie bevriende koppels bouwden daar met duizenden plastic flessen een grote boot. “We zijn gestopt met tellen aan 2.500“, zegt Lies Roosebrouck uit Kortemark, één van de vrienden achter het plan. “Bijna iedereen heeft mee gespaard. Onze zolder stond vol en ook de kelder van vrienden was gevuld met plastic flessen.”

Pasgetrouwd koppel vindt plastieken huwelijksbootje in de tuin

Het idee groeide zo’n jaar geleden toen Griet en Matthias hun verloving aankondigden. Omdat Griet leerkracht is en deze week alweer voor de klas moet staan, zat een huwelijksreis er niet meteen in. Daarom maakten ze afgelopen zomer al een mooie reis met twee. “Maar om hen toch een beetje het gevoel van een huwelijksreis te geven, hebben wij voor een cruiseschip gezorgd”, zegt Lies. “We zorgden onder andere ook voor piramides en een klein zwembad met een ministrand. Op die manier leek het alsof ze telkens ergens anders kunnen aanmeren tijdens de cruise in hun eigen tuin. Om de juiste afmetingen te nemen, drongen we tijdens hun echte huwelijksreis in juli even binnen in hun tuin.”

Om de boot te maken moesten de vrienden duizenden plastic flessen sparen. “We hebben nog nooit zoveel water gedronken“, zegt Lies al lachend. “Aan iedereen die we kenden, vroegen we om de plastic flessen te sparen. Duizenden flessen hebben we verzameld. Tientallen werkuren zijn er in gekropen. Maar we hebben het allemaal met heel veel liefde gedaan. En aan de boot zelf hebben we uiteraard nog hun omslag met geld gehangen (lacht).”

Dat de vuilnismannen de komende weken een ferme kluif aan het pasgetrouwde koppel zullen hebben is duidelijk. “We zitten al aan vijftien PMD-zakken“, zegt Griet lachend. “En dan hebben we enkel de losse flessen opgeruimd. De boot zullen we nog enkele weken laten staan.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier