Parket werkt samen met MSOC Oostende

Redactie KW

Het MSOC Oostende gaat een samenwerking aan met het parket van Brugge om druggebruikers niet meteen door te sturen naar de rechter, maar in de plaats een begeleiding van zes maanden bij het MSOC te bieden.

Op vraag van het Brugse parket stapt het MSOC, een begeleidingscentrum voor druggebruikers, in het ‘Clean Project’. “De samenwerking gaat nog dit jaar van start”, zegt schepen Krista Claeys. “Bij problematisch druggebruik gaat het parket niet langer over tot vervolging als de betrokkene zich binnen de 14 dagen aanbiedt bij het MSOC voor een ontwenningsprogramma van maximaal zes maanden. Voor de duidelijkheid: drugs dealen wordt wel nog altijd vervolgd.”

“Na afloop van het ontwenningsprogramma volgt een evaluatie. Als die gunstig is, komt er geen vervolging meer. Bij een ongunstige evaluatie kan de betrokkene wel nog altijd doorgestuurd worden naar de rechter. Het MSOC heeft de juiste mensen in huis om deze begeleiding aan te bieden. Er zal hiervoor wel een lokaal in het stadhuis worden gebruikt om de lichtere verslaafden niet in contact te brengen met de zwaardere cliënten die het MSOC begeleidt.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier