Parket vraagt internering voor dubbele moord in Aartrijke

© BELGA
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige man met twee maanden verlengd voor een dubbele moord in Aartrijke. Bruno B. schoot eind februari 2015 zijn zus en schoonbroer dood. Het parket vraagt de internering van de verdachte.

Op 26 februari 2015 werden de slachtoffers rond 8 uur met een vuurwapen om het leven gebracht. Bruno B. trok om 11.30 uur naar de lokale politie en vertelde dat hij zware feiten had gepleegd. Die donderdagmiddag werden dan in een woning in de Aartrijkse wijk ‘t Veld de levenloze lichamen van zijn zus en zijn schoonbroer aangetroffen.

Ontoerekeningsvatbaar

Tegenover de onderzoeksrechter beriep de verdachte zich in eerste instantie op zijn zwijgrecht. Bij een tweede verhoor bekende B. dat hij de slachtoffers had doodgeschoten. Vooral het onderzoek naar de geestestoestand van de verdachte was onmiddellijk cruciaal in het dossier. Volgens de eerste vaststellingen van de gerechtspsychiater was B. ontoerekeningsvatbaar op het moment van de feiten. Die conclusie is ondertussen bevestigd door het college van drie gerechtspsychiaters. Het parket vraagt daarom de internering van de verdachte.

Over de mogelijke internering werd dinsdagochtend nog niet gepleit voor de raadkamer. De burgerlijke partijen hebben immers gevraagd om nog andere deskundigen aan te stellen. Het debat over de eventuele internering is daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier