Parkeerverbod in Hamsterstraat zorgt voor misnoegde reacties

V.l.n.r. Etienne Klutsch, Niels Vermeulen, Arlette Denys, Chantal Meganck en Frederik Gelders. "Opeens kan de vuilniswagen hun bocht niet meer halen. Laat ons dan onze vuilnisbakken op de hoek plaatsen of laat ons enkel op vrijdag niet meer parkeren tot 17 uur", klinkt het. (Foto JRO)
Redactie KW

De bewoners van de Hamsterstraat zijn misnoegd. Sinds kort mag er, zonder voorafgaande verwittiging, niet meer geparkeerd worden “We snappen het niet”, klinkt het bij de bewoners.

In februari werden oranje palen geplaatst op de hoek van de Hamsterstraat en de Hazenlaan en op het pleintje aan het einde van de Hamsterstraat.

“We wisten niet meteen waarvoor de palen zouden dienen tot we op vrijdag 23 maart opeens merkten dat er verkeersborden op de palen werden aangebracht. Bleek dat we er niet meer mochten parkeren”, vertelt Chantal Meganck (57). “Ik heb een andersvalide zus die nu en dan op bezoek komt. Als ze nu nog wil langskomen, dan moet ze een heel eind verder gaan parkeren terwijl ze moeilijk te been is. Dat kan toch niet? We snappen er niets van. Zeker niet omdat we geen enkele voorafgaande verwittiging kregen.”

Etienne Klutch (70) en Arlette Denys (65) wonen al 38 jaar in het huisnummer 41. “We hebben hier al altijd kunnen parkeren”, vertelt Arlette. “Mijn man is ondertussen al 70 jaar en iets minder mobiel. Onbegrijpelijk dat ze nu opeens een parkeerverbod invoegen in onze straat. Ik heb de wijkagent er over aangesproken en volgens hem zou de reden zijn omdat de vuilniswagen zijn bocht moeilijk kan halen. Die mannen komen hier maar een keer per week langs.”

Vuilniswagen

Het parkeerverbod werd uitgevaardigd aan het einde van de doodlopende Hamsterstraat. “Er is hier een pleintje. Vroeger, toen de huisvuilophaling nog aan de stadsdiensten toebehoorde, was er nooit een probleem. Sedert de privatisering halen ze opeens hun bocht niet meer. Dat gaat er bij mij niet in. Er kon op zijn minst vooraf overlegd worden met de buurtbewoners. We konden evengoed ons afval op de hoek van de straat plaatsen zodat de vuilniswagen de bocht niet meer hoeft te nemen. Dat was een betere oplossing geweest. Niet meer mogen parkeren in onze straat, die dan ook nog eens doodloopt, is een ramp voor alle buren hier.”

Vrijdag 30 maart, een dag nadat onze medewerker langs ging bij de bewoners uit de Hamsterstraat, werden de borden vervangen. (Foto JRO)
Vrijdag 30 maart, een dag nadat onze medewerker langs ging bij de bewoners uit de Hamsterstraat, werden de borden vervangen. (Foto JRO)

Frederik Gelders (39) woont in de Hamsterstraat 52. Hij kreeg een boete omdat hij het parkeerverbod heeft genegeerd. “Ik kreeg op dinsdag 27 maart een boete omdat ik mijn wagen voor mijn deur had geplaatst”, legt Frederik uit. “Ik sta daar nu al zo lang. Soms moet ik gewoon even binnen en buiten en blijkbaar kan zelfs dat niet meer. Totaal onbegrijpelijk dat we zelfs niet even mogen wennen aan de nieuwe situatie. Onmiddellijk worden boetes uitgeschreven. We zien ze hier drie keer per dag langs komen om te controleren of er auto’s geparkeerd staan. Pesterijen zijn het.”

Verwittiging

Niels Vermeulen (25) woont met zijn vriendin in huisnummer 33, eveneens aan het pleintje. “Ik kan mijn wagen wel op mijn oprit zetten maar eigenlijk is die daar niet voor gemaakt. Dat mag zelfs niet blijkbaar”, klinkt het bij Niels. “Ook mijn vriendin heeft een wagen. Die moeten we dan een heel eind verder zetten. Wij zijn jong, zo erg is dat niet maar er zijn andere mensen. Het jammere is dat die vuilniswagen slechts één keer per week langs komt. Laat ons dan enkel die dag tot 17 uur niet parkeren voor onze deur. Daarmee is het probleem toch opgelost? Wij vinden het belachelijk. We houden dat zeker in gedachten op 14 oktober. Er kon op zijn minst een voorafgaande verwittiging verstuurd worden met wat uitleg. Want in principe weten we zelfs niet waarom. We kunnen zelfs onze wagen niet meer wassen voor onze eigen deur of onze boodschappen uitladen. Onverstaanbaar!”

Nadat onze redactie een reactie had gevraagd aan het stadsbestuur, werden de borden door de stadsdiensten uiteindelijk vervangen door nieuwe borden. De nieuwe verkeersborden laten nu toch toe te parkeren in de Hamsterstraat.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier