Parkeer ondergronds in Kortrijk en schenk 4 euro aan goed doel

Parko, Shop in Kortrijk, Unizo Kortrijk en Lions Club Mercurius slaan de handen in elkaar. © AXV
Axel Vandenheede

Wie zaterdag in Kortrijk gebruik maakt van een van de ondergrondse parkings van Parko steunt het goede doel: per parkeerbeurt gaat 4 euro naar een project in de strijd tegen kinderarmoede.

Dit weekend wordt Kerstmis gevierd en traditioneel zullen heel wat mensen op zaterdag 24 december nog enkele cadeautjes kopen. Lions Club Kortrijk Mercurius wilde op deze dag een opmerkelijk initiatief lanceren en trok daarvoor naar parkeerbedrijf Parko. “We koppelen een goed doel aan de stimulans om in de stad ondergronds te parkeren”, stelt schepen van Mobiliteit en Parko-voorzitter Axel Weydts (SP.A). “Zaterdag zal Parko voor elke parkeerbeurt ondergronds één euro schenken.”

“Ook Lions Club Mercurius zal dat doen”, pikt Renaat Desiere van de gelijknamige club in. “Bovendien vonden we steun bij de organisaties Unizo Kortrijk en Shop in Kortrijk. Ook zij doen mee, zodat er per ondergrondse parkeerbeurt liefst 4 euro weggeschonken kan worden aan een goed doel van het OCMW. We zijn als Lions Club heel tevreden dat alle handelaars zich achter dit initiatief scharen.”

Parko denkt trouwens niet alleen aan de auto’s, maar ook aan de fiets. “Recent opende onze bewaakte fietsenstalling aan parking Budabrug. Voor elke fiets die op zaterdag 24 december om 16 uur in die stalling staat, geven we nog eens 10 euro.”

Kinderarmoede

Dat deze actie een mooie opbrengst zal hebben, lijkt een zekerheid. “We verwachten dat komende zaterdag tot de betere zaterdagen van het jaar zal behoren”, aldus nog Axel Weydts. “Op zulke dagen tellen we 2.000 tot 3.000 inritten. Stel dat we op 2.500 uitkomen, dan mag het goede doel toch op 10.000 euro steun rekenen.”

Wat dat goede doel is, wordt nog niet bekendgemaakt. “Het project zit nog in een embryonale fase“, legt An Spriet, waarnemend OCMW-secretaris uit. “Wel zal het in kader van de kinderarmoedebestrijding worden gelanceerd en zullen kinderen heel creatief kunnen zijn.”

De ondergrondse parkings van Parko zijn parking Schouwburg (395 plaatsen), parking Veemarkt (575 plaatsen), parking Houtmarkt (160 plaatsen) en parking Buda (230 plaatsen).

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier