Park Ter Walle wordt groene parel in het stadscentrum van Menen

09/06/17 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:11

Volgende week wordt de polyvalente zaal van Park Ter Walle voorgesteld, deze week liet het stadsbestuur de plannen zien voor de omgevingswerken.

Park Ter Walle wordt groene parel in het stadscentrum van Menen

Landschapsarchitectenbureau Lint won de wedstrijd verbonden aan het plan. Het concept dat ze voorstellen komt tegemoet aan de verschillende gebruikers, zowel actieve als minder actieve. Het wordt een beleefpark. "De groene parel van ons masterplan", zoals schepen voor Wonen Tom Vlaeminck het ontwerp beschrijft. De Geluwebeek en de oude vestingmuur staan centraal en worden geaccentueerd.

Park Ter Walle wordt groene parel in het stadscentrum van Menen

Er komt onder meer een voetbalveld, een skatebowl, een krachtbalveld, een speelplein en een Finse piste. De werken vangen aan in november en zouden moeten klaar zijn tegen de zomer van 2018. De bomen worden aangeplant in de herfst van 2018. Door de keuze en plaatsing van de bomen beogen de architecten dat het park het jaar door de kleur van de seizoenen uitstraalt. De inrichting van het park zal ongeveer 800.000 euro kosten.

(SLW - Foto WO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!