Parcheggio neemt deel aan 1.000 km tegen Kanker: “Pittig, maar heel plezant”

Op de foto herkennen we v.l.n.r. Mathijs Huysentruyt, Benny Geldhof, Bert Degraeve, Sylvie Vincke, Daan Vanwildemeersch, Cindy Vromman, Bart Warmoes en Wouter Vandewiele. © KDS
Redactie KW

Tijdens het Hemelvaartweekend van 10 tot en met 13 mei nemen de sportievelingen van wielertoeristenclub Parcheggio deel aan de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. “Het wordt pittig, maar o zo plezant”, klinkt het.

Tijdens Hemelvaartweekend gespen honderden teams hun fietshelm vast, klikken ze hun schoenen in hun pedalen en fietsen ze tegen kanker. Ook de mannen van wielertoeristenclub Parcheggio uit Sente nemen dit jaar deel. “Wouter Vandewiele en ikzelf waren er vorig jaar al bij met een team uit Passendale”, zegt Daan Vanwildemeersch. “Dat is zodanig goed meegevallen dat we straks een ploeg zullen vormen met enkele collega-renners van onze eigen wielertoeristenclub.”

Voor Daan wordt het extra spannend. Hij scheurde vorig jaar zijn achillespees en is nog altijd aan het revalideren. “Ik krijg nog steeds kine, maar kan wel alweer op rollen rijden en ga ook af en toe zwemmen. De conditie is nog niet top, maar ik geraak er wel. Ik wil dit absoluut niet missen. De 1.000 km zijn pittig, maar heel plezant.”

Persoonlijke verhalen

Het concept zit als volgt in elkaar: elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad en terug. De middagsteden zijn Boechout (10 mei), Leopoldsburg (11 mei), Zottegem (12 mei) en Harelbeke (13 mei). Volgens Vanwildemeersch staat het evenement vooral bekend om zijn sfeer. “Sommigen in het peloton rijden in duo met een vriend of vriendin, anderen fietsen alleen. En tijdens de rit geraak je altijd aan de praat. Vorig jaar heb ik gemerkt dat iedereen die aan de 1.000 km deelneemt dat doet met een verhaal. Het ene al wat persoonlijker dan het andere, maar iedereen kent wel iemand die aan het strijden is of heeft gestreden tegen de vreselijke ziekte.” De laatste middagstad van de vierdaagse is Harelbeke. “Daar zullen we zo veel mogelijk supporters proberen te mobiliseren. Het geeft een fantastisch gevoel als je na 125 km over de meet komt, maar het is nog veel leuker als er ook supporters op post zijn.’

Centen inzamelen

Om te mogen deelnemen, krijgen alle teams de opdracht om minstens 5.000 euro in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. De mannen van WTC Parcheggio doen dat met een kaarting en een wielerwedstrijd op groot scherm. “Op 13 en 14 januari vanaf 17 uur nodigen we iedereen uit voor een Omerkaarting (manillen) in ‘t Senter. Voor de vrouwen en kindjes hebben we ook nog wat in petto. Het hele gezin is dus welkom.”

Vorig jaar organiseerden Daan en Wouter ook de Ronde van Vlaanderen op groot scherm. “Dit jaar kiezen we voor Parijs-Roubaix die plaatsvindt op 8 april. Tussen de middag serveren we pasta en ‘s middags zenden we de voorjaarsklassieker uit op groot scherm. We hopen met onze acties 5.000 euro te verzamelen, zo niet zal onze wielerclub het gat moeten dichtrijden“, knipoogt Vandewildemeersch. (nvh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier