Para’s haken door terreurdreiging af voor ijsberensessie

De IJsberen moeten het zonder de para's doen. © Frank Meurisse
Redactie KW

Bakker Jan Dierickx-Visschers had voor zijn club de Izegemse IJsberen een bataljon para’s uitgedaagd om een frisse duik te komen nemen in het Izegemse openluchtbad. De temperaturen zijn er ideaal voor. Maar de terreurdreiging deed de uitdaging in het water vallen…

“De luitenant-kolonel die aan het hoofd staat van het bataljon para’s somde diverse redenen op voor het afhaken”, zegt bakker Jan Dierickx-Visschers. “Het bewuste bataljon staat als eerste klaar om de federale politie bij te staan in de strijd tegen het terrorisme. Door de recente gebeurtenissen en het huidig dreigingsniveau is de kans op daadwerkelijke inzet heel reëel. Nog door de dreiging zijn ook alle sportmanifestaties van militairen buiten de kazerne verboden. Er geldt nu een algemeen verbod voor de militairen op het dragen van het uniform in het openbaar, tenzij voor de uitvoering van een beveiligingsopdracht.”

Uitstellen naar begin volgend jaar zit er ook niet meer in. Kortom, de para’s zullen dit ijsberenseizoen geen plons meer in het Izegemse buitenbad wagen. “We hopen echter dat dit slechts uitstel en geen afstel is. Volgend jaar volgt een nieuwe uitdaging”, verzekert Dierickx-Visschers.

(MI/foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier