Pannese Dumontwijk viert feest

De carrousel van Le P'tit Manège had veel succes. © MVO
Redactie KW

Dit jaar was het dubbel feest in de Dumontwijk. Het feest begon pas goed na de overwinning van de Rode Duivels tegen Engeland. Opvallend veel bezoekers kuierden langs de architecturale pareltjes van deze residentiële wijk in hun voetbaloutfit in de nationale driekleur.

Er was heel wat te beleven voor jong en minder jong. Er was een knutseldorp, de draaimolen Le P’tit Manège, de silhouettenknipster, subtiel kunstzinnig of knotsgek straattheater, de populaire ‘opa bench’ waar opa bijna de lucht ingaat met zijn ballonnen, het grimekasteeltje, de frivole tweeling Kleur en Fleur gaf de allerjongste bezoekers een make-over met een restyling van hun haar, een flinke schminkbeurt, de nageltjes werden gelakt of ze kregen een glittertattoo met veel blingbling.

De barbiershop kreeg alvast een BV als bezoeker: schepen van Toerisme Bram Degrieck liet zich, onder veel publieke belangstelling, onderhanden nemen door de gekke barbier. De magische wezens van Bubblica liepen door de straten met en zeepbellenperformance, de Gnomes deden een dansje met de kinderen… Zoals elk jaar bakten de Pannevissers kraakvers gevangen vis en konden bezoekers proeven van de vers gepelde garnalen. Het feest werd overgoten met heel veel muziek, met concerten van Old Salt, de Britse Fantoms en Wolfman Jack.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier