Panini-ruilbeurs in ‘t Elfde Gebod in Izegem van start

© Foto Frank
Redactie KW

Het WK voetbal in Rusland is nog een kleine drie weken van ons verwijderd en dus klimt de voetbalkoorts stilaan omhoog. Ook in café ‘t Elfde Gebod in Izegem is de voetbalgekte te voelen. Vrijdagavond kwamen er voor het eerst enkele verzamelaars samen om te ruilen. Dat kan er nog elke vrijdag tot twee weken na afloop van het WK.

Het is al de derde keer dat cafébaas Filip Vanacker een Panini-ruilbeurs in zijn zaak organiseert. “Verzamelaars waren hier met het WK in Brazilië in 2014 en met het EK in Frankrijk in 2016 al welkom”, vertelt hij. “Dat was toen zo’n succes dat we besloten dat te herhalen. Het is een gezellig samenzijn en de mensen kunnen hier in de ideale omstandigheden stickers ruilen. Zowel jong als oud zijn hier welkom, maar kinderen onder de 16 moeten wel vergezeld zijn van een ouder. Ook verkoop staan we niet toe, enkel ruilen.”

De eerste fans daagden vrijdag al op, maar de komende weken zou hun aantal de komende weken nog moeten groeien. Broers Simon (8) en Lucas (10) Lievens waren alvast met hun neef Wout en hun mama present. “Op school hebben we al veel geruild, maar vonden we geen nieuwe stickers meer. Daarom proberen we het eens hier. Met succes, want we hebben er al veel nieuwe bij.”

Ook iets oudere fans tekenen present. Giles Hostens (30) ruilt stickers uit nostalgie. “Als kind verzamelde ik al flippo’s en later WK- en EK-boeken. Toen waren de Duivels er niet altijd bij, maar dat deerde me niet. Ik doe het puur om de plaatjes te verzamelen.”

De Panini-ruilbeurs vindt elke vrijdagavond tot twee weken na het WK plaats in ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier