Panini-album voetbalstickers voor EK promoot… Brugge en Kortrijk

Redactie KW

Bij de foto’s die België moeten voorstellen zijn naast de obligate supportersbeeldjes en twee kiekjes uit Brussel voorts alleen nog West-Vlaamse troeven uitgespeeld.

Laat ons eerlijk zijn, òp het veld zal West-Vlaanderen in juni niet bijzonder sterk vertegenwoordigd zijn tijdens het Europees kampioenschap in Frankrijk. Nicolas Lombaerts is nog altijd de enige West-Vlaamse Rode Duivel en het is nog afwachten of ‘halve’ West-Vlamingen als Bjorn Engels en Thomas Meunier (Club Brugge) en Jordan Lukaku (KV Oostende) de selectie van Marc Wilmots zullen halen.

Maar dat wil niet zeggen dat de EK-koorts in onze provincie niet even fel brandt. De supporters warmen zich stilaan op en net als twee jaar geleden voor het WK in Brazilië zullen er vermoedelijk ook weer volop voetbalstickertjes van Panini geruild en verhandeld worden. Op speelplaatsen, tijdens speciale ruilnamiddagen, op internet en vermoedelijk ook her en der ‘ten kantore’, tussen volwassen kinderen met een stevige scheut jeugdsentiment in het dna.

Het nieuwe album is er intussen en daarin wordt elk deelnemend land met een achttal fotootjes voorgesteld. Het zijn telkens enkele beelden van supporters en dan nog een handvol postkaartkiekjes van bekende monumenten. De Eifeltoren voor Frankrijk, Big Ben voor Engeland, je snapt het wel. Voor België prijken niet onverwacht het Atomium en de Grote Markt van Brussel in het album, maar ook… de markt van Brugge én de Broeltorens van Kortrijk. Of toch eentje ervan.

De makers rekenen beide stadsgezichten dus blijkbaar tot dé sights van het hele land, een keuze waar we als trotse West-Vlaming uiteraard alleen maar achter kunnen staan.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier