Paniek na onrustwekkende verdwijning van Shirley Therry (20) uit Oostende

Cindy Bousemaere en haar mama Stella Maeckelberghe zijn enorm ongerust. © JRO
Redactie KW

Op 12 augustus verdween de Oostendse Shirley Therry (20). Sindsdien hoorde niemand nog iets van haar. Kort voor haar verdwijning begon ze een relatie met een jongen uit Tunesië die ze nooit eerder had ontmoet.

“Zelf had ik eigenlijk al van woensdag niets meer van haar gehoord. Vrijdag kwam ze langs bij mijn mama om te vragen of ze voor haar hondje wilde zorgen”, vertelt mama Cindy Boussemaere (39). “Mijn mama stemde toe zonder verder vragen te stellen, ze dacht dat het voor eventjes was. Amper tien minuten later was ze al weg, ze leek gehaast volgens mijn mama. Iets later belde ik haar op haar gsm, maar ik kreeg geen antwoord. Ik zag ook dat ze sindsdien niet meer op Facebook was geweest. Ik vond het erg raar, want mijn dochter zonder telefoon of Facebook: dat kan niet. Ze is bij wijze van spreken verslaafd aan haar gsm. Nadat we enige tijd niets meer van haar hoorden, besloten we naar de politie te stappen om aangifte te doen van haar verdwijning.”

“Nadat we enige tijd niets meer van haar hoorden, besloten we naar de politie te stappen om aangifte te doen van haar verdwijning”

Ondervraging van zes uur

“Bij de politie werden we zes uur lang ondervraagd”, gaat Cindy verder. “Ze vroegen me om de waarheid te zeggen waar ze precies is. Ik kwam zelf aangifte doen van haar verdwijning, hoe kon ik dan in godsnaam weten waar ze was? Ze zeiden me ook dat ik het gerust mocht vertellen als ik iets te verbergen had. Net of ik was zelf schuldig aan de verdwijning van mijn dochter. Na mijn ondervraging ging de politie mee naar mijn appartement om alles te doorzoeken. Daar constateerde ik dat al haar kledij die bij mij lag verdwenen was. De sleutel van haar eigen appartement en die van mijn appartement lagen gewoon op tafel, zonder briefje. Er was inmiddels ook een ploeg van de politie meegegaan naar het appartement van mijn mama om te kijken of ze daar niet was en of daar ook alle kledij weg was. Ze verbleef namelijk vaak bij mijn mama of bij mij. Ze was meer bij ons dan in haar eigen appartement”, klinkt het.

Shirley Therry.
Shirley Therry.© GF

“Daarop gingen ze in haar appartement kijken. Alles was nog aanwezig, met uitzondering van alweer de kledij. Terug bij de politie bekeken ze haar Facebookprofiel. De politie vond het vreemd dat ze enorm veel mensen uit het buitenland als vriend heeft. Daarop werd gebeld naar de verschillende luchthavens in ons land om te zien of er ergens een vlucht was geboekt. Er kon niet meteen een antwoord worden gegeven. Ze kregen het antwoord om tijdens de kantooruren terug te bellen de dag erop.”

“Shirley, gebruik je verstand en kom naar huis. Je mama, oma en de kindjes missen je en hopen dat alles goed is met je”

De politie wist me te vertellen dat ze waarschijnlijk naar Tunesië is vertrokken. Ze had even ervoor namelijk iemand leren kennen via het internet en was met hem een relatie begonnen. Ze had die jongen nog nooit gezien. Wie weet bestaat die jongen wel echt, of is hij wel de persoon voor wie hij zich voordoet? Ik weet alleen dat als Shirley naar Tunesië is, dat ik helemaal niet op mijn gemak ben. Het is met een bang hart wachten op nieuws. Ik weet niet waarom ze zo plots is vertrokken, er was geen ruzie. Ik wil haar graag vragen om alstublieft contact met ons op te nemen. Shirley, gebruik je verstand en kom naar huis. Je mama, oma en de kindjes missen je en hopen dat alles goed is met je. Geef ons gewoon een signaal zodat we ons minder zorgen moeten maken“, smeekt Cindy nog.

Opgepikt op luchthaven van Tunis?

Bij nazicht op de Facebookpagina van de persoon uit Tunesië met wie Shirley een relatie zou hebben, was te zien dat hij op 13 augustus om 8.49 uur onderweg was met een vriend naar de luchthaven in Tunis. De kans is groot dat hij daar Shirley ging oppikken. Wie Shirley heeft gezien of denkt te weten waar ze zich bevindt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier