Pampers verzamelen tegen armoede in Roeselare

Vrijwilligers verzamelden zaterdag luiers aan Delhaize voor de Pamperbank. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zaterdagvoormiddag waren tal van vrijwilligers present aan de Delhaize in de Steenstraat om de klanten warm te maken om luiers te schenken aan de Pamperbank. Dit initiatief komt er naar aanleiding van de dag tegen armoede komende maandag 17 oktober.

“De Pamperbank zamelt het hele jaar door luieroverschotten in en herverdeelt deze onder gezinnen in kansarmoede. Maar naar aanleiding van 17 oktober geven we kinderarmoede graag een extra schop onder de kont”, vertelt Michèle Hostekint. “De kinderarmoede in Vlaanderen blijft stijgen, en de meest recente cijfers zijn hallucinant. Eén op acht kinderen in Vlaanderen groeit op in een kansarm gezin. Als je weet dat een kind gemiddeld 5.000 luiers gebruikt tot het zindelijk is, dan weet je ook dat de aankoop van luiers voor veel jonge kwetsbare gezinnen een te grote hap uit het budget is.”

“En daarom maken we klanten van Delhaize warm om luiers te schenken aan de Pamperbank. Mensen kunnen ter plekke luiers in de inzamelbox deponeren of kunnen geld doneren waar we dan na de actie meteen luiers mee kopen voor onze Pamperbank.”

Maandag is er in Roeselare, net als in heel wat West-Vlaamse steden en gemeenten waar de Pamperbank actief is, ook nog een flyer- en sensibiliseringsactie in kleuterscholen en kindercrèches. “Op die manier leren jonge ouders het unieke project kennen en zetten we hen hopelijk aan om ook hun luieroverschotjes weg te schenken aan de Pamperbank.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier