Pampers op overschot in Diksmuide? Schenk ze aan de Pamperbank!

Op de foto zien we van links naar rechts Sarah Vanderriest, Wim Vanoverbeke, Thierry Hardy, Ides Maes, Greet Dever en Bart Laleman, OCMW-voorzitter. © ACK
Redactie KW

Voortaan kan je met je resterende pampers van je baby ook terecht in een filiaal van de Pamperbank in de Grauwe Broederstraat in Diksmuide.

Op dinsdag 16 februari opende de Pamperbank een filiaal in kinderboetiek De Klapstoel in de Grauwe Broederstraat 38.

Een overschot aan pampers kan ook nu al bij diverse punten in Diksmuide worden binnengebracht. Zo zijn er vandaag al 16 inzamelpunten waaronder het Sociaal Huis, Kind & Gezin, de tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond, de verschillende kinderdagverblijven en de basisscholen waar een kleuterafdeling aanwezig is.

Deze pampers worden gesorteerd en herverpakt door vrijwilligers. Minder begoede mensen kunnen die pampers dan aankopen tegen de prijs van 1 euro voor 25 pampers. Wie de pamperbank wil steunen maar geen pampers heeft kan een pamperkaart aankopen met een waarde van 5 euro. De opbrengst van de verkochte pampers en de pamperkaarten zal gebruikt worden om er voor te zorgen dat alle maten zo veel mogelijk te verkrijgen zijn.

(ACK)