Pamperbank in Izegem van start

© Schepen van Kinderopvang Caroline Maertens (N-VA), OCMW-voorzitter Marc Vanlerberghe (SP.A) en Michèle Hostekint (SP.A) van Sam
Redactie KW

Vanaf vandaag is ook Izegem een filiaal van de Pamperbank rijker. Doel is om overtollige luiers in te zamelen en die aan een democratische prijs te verkopen aan kansengroepen.

Pampers zijn een dure aangelegenheid, legt Inge Rots van OCMW Izegem uit. “Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. En als je weet dat een doos luiers al snel 20 euro kost, in de rekening snel gemaakt.”

De Pamperbank wil gezinnen die met financiële problemen geconfronteerd worden, een duwtje in de rug geven. “Via dit initiatief willen we iedereen in Izegem oproepen om overschotjes aan ons te schenken. De luiers worden dan gesorteerd en in pakketten van 25 stuks voor amper 1 euro verkocht aan mensen die daar recht op hebben. Dit gebeurt met een doorverwijssysteem en met de hulp van een aantal vrijwilligers.”

In Izegem wordt het veertiende filiaal opgericht. “En overal zijn kwetsbare gezinnen gebaat bij dit initiatief. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat gezinnen in Izegem hun steentje zullen bijdragen.” Er zullen vier inzamelpunten opgericht worden en je kan er ook pamperkaarten kopen. “Die kosten 5 euro, maar zo schenk je symbolisch 25 euro aan de Pamperbank.”

(PVH)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier