Palletten worden meubelen bij KWB Content in Torhout

Op de foto bij een aantal voorbeeldmeubelen de initiatiefnemers met van links naar rechts Geert Maenhoudt, Marc Delva, Patrick Kinsabil en Reginald Vancauwenberghe. Ontbreekt: Eddy Rogiers. © Foto JS
Redactie KW

KWB Content, de samensmelting van de KWB-afdelingen Centrum en Don Bosco, organiseert op zaterdag 14 april van 13.30 tot 16.30 uur in de Loods Pattyn in de Edewallestraat 14 een workshop waarbij aan oude, houten palletten een tweede leven gegeven wordt.

Het is de bedoeling om met eenvoudig gereedschap en simpele technieken leuke meubelen, bloembakken en allerlei huisgerei te maken. Dat gebeurt onder de deskundige leiding van vakmannen. De deelnemers krijgen te horen en te zien hoe een pallet gedemonteerd wordt, hoe je de latten verzaagt en hoe je het best de nodige verbindingen maakt. Er wordt aan de aanwezigen gevraagd om werkhandschoenen mee te brengen, net als een veiligheidsbril, een zaag, een potlood, een plooi- of rolmeter, een ster-schroevendraaier en eventueel ook grof schuurpapier en een winkelhaak.

Er zal keuze zijn tussen drie meubelontwerpen. Het eindresultaat kan in een gewone personenwagen vervoerd worden. Inschrijven moet uiterlijk op zondag 1 april gebeuren (geen aprilgrap). Dat kost 12 euro voor KWB-leden en 17 euro voor niet-leden. Info: www.torhout-content.be of eddy-rogiers@telenet.be.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier