Pakkende minuut stilte op Blankenbergse herdenking 9/11

De brandweer van Blankenberge herdacht de slachtoffers van 11 september 2001. © MM
Redactie KW

In de brandweerkazerne van Blankenberge vindt zondag de jaarlijkse opendeurdag plaats. Om exact 14.46 uur, het moment waarop het eerste vliegtuig zich 15 jaar geleden in één van de WTC-torens boorde, vond een minuut stilte plaats.

Er kwam opnieuw heel wat volk naar de opendeur van de Blankenbergse brandweer in de Vredeslaan. Doorheen de dag kunnen de aanwezigen genieten van een drankje en kleine versnappering. Er staan ook heel wat activiteiten gepland. Zo zal er een demonstratie gegeven worden over de bevrijding van een slachtoffer die gekneld zit in een personenwagen.

Herdenking 9/11

Tijdens een minuut stilte herdachten de aanwezige brandweermannen alle slachtoffers die exact 15 jaar geleden vielen bij de terroristische aanslag waar duizenden doden vielen. Tijdens de minuut stilte loeide de sirene, waarbij de brandweermannen in positie gingen staan. Er werd aan alle bezoekers gevraagd de stilte te respecteren en hun gsm op stil te zetten. Doorheen de dag worden ook nog 341 witte ballonnen opgelaten, gelijk aan het aantal brandweermannen die stierven tijdens de reddingsoperatie 15 jaar geleden.

Pakkende minuut stilte op Blankenbergse herdenking 9/11
© MM

Er is ook een kleine expo voorzien met foto’s van de aanslag. De opendeurdag loopt nog tot 18 uur zondagavond.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier