Pakkend benefietconcert 'Op Hans' in Heule

02/07/17 om 21:11 - Bijgewerkt om 21:10

OC De Vonke liep zondagmorgen vol voor een hartverwarmend concert. Hans Vanhauwaert uit Wevelgem verloor vijf jaar geleden de strijd tegen kanker.

Pakkend benefietconcert 'Op Hans' in Heule

De opbrengst van het benefietconcert 'Op Hans' was voor Palliatieve zorgeenheid 'Het anker' in Roeselare. Mieke, Jitse en Janne, de echtgenote en kinderen van Hans Vanhauwaert, overhandigden de symbolische cheque. © SLW

Muziek was de passie en het leven van Hans Vanhauwaert. Echtgenote Mieke organiseerde samen met de familie en een aantal vrienden een benefietconcert ten voordele van de palliatieve zorgeenheid Het Anker in Roeselare.

Natuurlijk draaide alles rond muziek, maar Hans was nooit veraf. Koor 'Ortier' onder leiding van dirigente Anneloor Meersman mocht openen en bewees dat 'zingen de motor is van het leven', zo citeerde presentator Koen D'Haene Hans Vanhauwaert, die tot zijn overlijden dirigent was van dit Wevelgemse koor.

Daarna was het de beurt aan gelegenheidscombo The Dirty Swing Machine. Het combo, vrienden en medemuzikanten van Hans, bracht een swingend bossanova- en jazzoptreden. Wannes Cappelle sloot het concert af. Natuurlijk stond hij graag in Werchter, maar overduidelijk stond hij even graag in De Vonke in Heule. Wannes, ook al een oud-dirigent van koor Ortier, nodigde zijn broer Jan uit voor het slotnummer. Hans Vanhauwaert en Jan Cappelle leerden elkaar kennen in de muziekacademie in Waregem, ooit zouden zij Tina Turner en David Bowie coveren in Tonight, hadden ze zich voorgenomen. Dat is er helaas nooit van gekomen, maar het zorgde wel voor een pakkend einde van het concert. Als eerbetoon zong Jan 'Vannacht' samen met broer Wannes.

(SLW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!