Pakkend afscheid in Brugge van Elien Van Ryckeghem

Redactie KW

In een bomvolle aula van het crematorium De Blauwe Toren werd zaterdagmorgen afscheid genomen van Elien Van Ryckeghem, de vriendin van ex-profvoetballer en spelersmakelaar Dirk De Vriese. Ze kwam bij een tragisch verkeersongeval om het leven.

Het aantal mensen dat afscheid wilde nemen van Elien was zo groot dat heel wat vrienden, kennissen en (oud-)collega’s genoodzaakt waren de plechtigheid rechtstaand te volgen. We herkenden onder meer haar voormalige werkgever bij restaurant De Siphon, Franky Callewaert, en enkele collega’s uit die periode. Uit het voetbalmilieu, waarin Eliens vriend Dirk actief is, was Luc Devroe, sportief manager bij KV Oostende, aanwezig. Ook Geert Van Hecke van De Karmeliet en diens zoon Louis volgden de plechtigheid bij. Elien was immers een nichtje van Louis; haar moeder is de zus Louis’s vader Geert.

De geprojecteerde beelden uit haar vrolijke kinder-en jeugdjaren, gecombineerd met het lied Forever Young van Alphaville, grepen velen bij de keel. Eliens ouders en zus waren nog te zeer aangegrepen door de gebeurtenissen en lieten hun teksten door familievrienden voorlezen. “Je was mijn kleinste, maar mijn ‘dulste’. Een flapuit, recht voor de raap maar altijd levenlustig en bereid om iedereen te helpen”, liet haar vader Peter overmaken. Er werd ook stilgestaan bij het nakende vertrek naar Aruba, waar ze met haar vriend Dirk een restaurant zou beginnen. De verrassingsparty om afscheid van haar te nemen voor haar vertrek naar het exotische land is er nooit van gekomen. In de plaats kwam er een bitter en definitief afscheid van haar jonge leven.

Je had nog zoveel plannen. Nu is er alleen verdriet

Ook de boodschap van haar moeder sneed door merg en been: “Je had nog zoveel plannen. Nu is er alleen verdriet. De tijd heelt geen wonden. De tijd leert leven met verdriet. We moeten wachten; wachten tot de tedere plekken en herinneringen zo sterk vertakt zijn in de ziel dat ze de ‘zere’ plekken overgroeien.” Elien’s zus Melanie liet een tekst voordragen door hartsvriendin Elsje De Vlieghere. “Elien was een en al levensvreugde. Een bon vivant die zich niet aantrok wat anderen van haar dachten”, klonk het. Dirk De Vriese, die nog herstellende is van zijn verwondingen bij het tragische ongeluk, bleef op doktersadvies afwezig en liet zijn boodschap aan zijn geliefde Elien overmaken door zijn boezemvriend, de bekende fotograaf Henk Van Cauwenberghe. “Lieve Elien, ik heb je niet lang genoeg gekend, maar wel lang genoeg om te weten dat je de vrouw van mijn leven was. Onze plannen draag ik voor altijd mee in mijn hart.”

(PDV – foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier