Pak minder atleten door hitte op Kriekeloop in Ingelmunster

Op de foto het podium jongens miniemen.
Redactie KW

Het zat er een beetje aan te komen dat de aanhoudende hitte een grote invloed zou hebben op het deelnemersveld aan de jaarlijkse Kriekeloop ter gelegenheid van Kriekekermis in Ingelmunster. Nochtans had het organiserende AVI er alles aan gedaan om het de deelnemende atleten naar hun zin te maken.

Zo was erbij elke wedstrijd een extra watervoorziening en bij de hoofdloop of prestigeloop werd het aantal ronden van vier herleid naar drie. Toch bleef het deelnemersveld een pak lager dan in de vorige jaren. In totaal kregen de organisatoren 140 deelnemers aan de start waar het bij normaal weer het er zeker 300 moesten zijn. In de jeugdcategorieën verschenen 40 atleten aan de start. Voor de volksjogging waren er welgeteld 46 starters en voor de prestigeloop 55.

Uiteindelijk werd de prestigeloop makkelijk gewonnen door de AVI’er Andy Vanhaelewijn voor Bjorn Parmentier en Gianni Geldhof. Met deze overwinning was thuisloper Andy Vanhaelewijn niet aan zijn eerste proefstuk want in het verleden won hij de race al verschillende keren. Zelf was hij al de tel kwijt. Op de vraag of het lastig lopen was bij deze hitte? “Ik heb er niet echt last van want gelukkig lag het gehele parcours tussen de velden zodat de wind vrij spel had en zorgde voor wat afkoeling en met een ronde minder was dit allemaal nog best te doen.”

Ook bij de jongens miniemen kregen we een nagenoeg een volledig Ingelmunsters podium met Jarne Buyse, Xander Ninclaus en Sander Terryn (Langemark).

(Julien Cluyse foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier