Padelrackets en -outfits nu in eerste Brugse Padelstore

Julie De Wever in haar Padelstore in de Polderstraat: "Een goede racket vind je bij mij vanaf 70 euro. De meeste professionele types en duurste kosten snel 380 euro." © Davy Coghe
Redactie KW

Julie De Wever springt met haar Padelstore mee op de kar van de razend populaire sport: padel. Je kan bij de Brugse terecht voor rackets, sporttassen en outfits. “Een goede racket vind je al vanaf 70 euro maar ook voor de professionele exemplaren kan je bij mij terecht”, aldus de zaakvoerster van ook Sundesign De Wever.

Julie De Wever (42) startte zelf twee jaar geleden met het spelen van padel aan de Geralaan in Sint-Kruis. Ze speelt altijd samen met haar jongere zus en het team was actief in de wintercompetitie van padelclub Brugge. Padel spelen de twee zussen echter in alle seizoenen.

Exclusief materiaal

“Ik ging op zoek naar degelijk materiaal en kwam uit bij Decathlon”, steekt Julie van wal. “Het aanbod was oké maar eigenlijk wou ik wat meer. Ik vond niet wat ik wou en kwam via enkele Spaanse websites terecht bij het exclusievere materiaal.”

Niet alle dames willen spelen in dezelfde outfit… Ik wilde het materiaal kunnen voelen en besefte dat er geen direct aanbod was, hier in Brugge. Ik wist meteen: dit is een gat in de markt.”

De vele nieuwe padelterreinen in de Brugse regio _ liefst drie clubs bieden ondertussen de formule aan in Sint-Kruis _ waren alvast een hoopgevend signaal voor Julie. “Er was wel degelijk nood aan een Padelstore. Ik heb de garage van Sundesign leeggemaakt en daar mijn nieuwe winkel van gemaakt.”

Advies geven

“Er is alvast heel wat vraag naar. Veel padelspelers vonden ondertussen de weg naar de winkel en komen zich vaak informeren. Het is natuurlijk leuk meegenomen dat ik zelf padel speel. Zo kan ik de mensen ook toegepast advies geven. Met de promotie van Tennis Vlaanderen wordt ook overal aangespoord tot het bouwen van een padelaccommodatie. En West-Vlaanderen is hierin de voorloper. Dat is het succes waarop ik mijn Padelstore kan bouwen”, vertelt Julie.

“De sport is een van de sterkst groeiende in onze provincie”

“De sport is een van de sterkst groeiende in onze provincie. In een aantal maanden tijd is het aantal padelspelers enorm gestegen“, vervolgt Julie. “Er worden ondertussen ook overal padelkampjes georganiseerd om jongeren wegwijs te maken in de sport, dit vaak in combinatie met tennis.”

“Het grote voordeel is dat padel het hele jaar door kan gespeeld worden. Tijdens de winter speel ik goed aangekleed als we buiten spelen maar je kan tegelijk ook binnen spelen.”

“Padel is snel aan te leren. Wie eerder tennis, badminton of squash speelde, zal het snel onder de knie hebben. Eens mensen geproefd hebben van de sport, blijven ze vaak verder spelen.”

Hoeveel kost het materiaal van een goede padelspeler nu? “Een goede racket vind je bij mij vanaf 70 euro. De meeste professionele types en duurste kosten snel 380 euro. Dat zijn rackets voor mensen die op het allerhoogste niveau willen spelen. Omdat padel net belastend is voor de elleboog zorgen die rackets voor minder trillingen en bijgevolg voor minder pijnklachten. Anderen willen met hun racket dan weer wat meer effect steken.”

Mooie outfits

“De merken in mijn Padelstore gaan van Head en Adidas tot Black Crown en Dunlop. Ik verkoop ook balletjes en de grips voor de rackets.”

“Verder zijn er ook mooie en stijlvolle sporttassen om alles mooi in op te bergen en de outfits van het Spaanse merk: I Love Padel. Dames zullen zeker snel complimentjes krijgen met die outfits”, lacht Julie die in tennismiddens al langer actief is.

“Een spelletje padel duurt ongeveer anderhalf uur maar iedereen speelt zo lang hij of zij kan. Ook als niet-lid kan je een terrein huren. Vroeg genoeg reserveren is de boodschap. Ondanks de vele extra terreinen in Brugge is het moeilijk om op een weekdag vóór 20 uur een terrein te reserveren.” (SR)