Pad uit LLDPE helpt rolstoelgebruikers en buggy's op strand in Blankenberge

15/06/17 om 21:13 - Bijgewerkt op 19/06/17 om 17:40

De stad investeerde 30.000 euro in een pad om de minder mobiele mensen de kans te geven tot dicht bij de waterlijn te komen.

Pad uit LLDPE helpt rolstoelgebruikers en buggy's op strand in Blankenberge

Rolstoelgebruikers en ouders met een buggy kunnen komende zomer makkelijker op het strand van Blankenberge. De stad investeerde 30.000 euro in een pad om de minder mobiele mensen de kans te geven tot dicht bij de waterlijn te komen. De badstad zet zo verder in op toegankelijkheid voor iedereen. "Dit is een grote vooruitgang. Mijn zoontje kan nu zorgeloos mee op schoolreis", vertelt Astrid Van Keer, die het probleem aankaartte.

Het wandelpad moet mindervaliden en ouders met buggy's de mogelijkheid bieden om tot zestig meter ver op het strand komen. Aan de Belgische kust is Blankenberge de eerste die de sprong maakt om te investeren. "We merkten dat de vraag voor een aangepast pad hoog was", zeggen hoofdredder Tom Cocle en schepen van Strand Björn Prasse (Open VLD). De eerste reacties zijn positief. "Het verschil is heel groot. Als rolstoelgebruiker kunnen we nu eindelijk op het strand komen. Vroeger moesten we vanop de zijlijn toekijken", zegt rolstoelgebruiker Vera Janssens.

Schoolreis

Astrid Van Keer uit Blankenberge was een van de eersten die het probleem aankaartte bij het stadsbestuur. Na een evaluatie werd besloten het wandelpad aan te leggen. Samen met haar zoontje Johannes (10) - die al zeven jaar in een rolstoel zit na een verkeersongeval - kwam Astrid afgezakt naar de inhuldiging. "Het pad is getest en goedgekeurd", glimlacht ze. "Voor Johannes is dit een hele grote verbetering. Hij kan nu eindelijk zorgeloos mee op schoolreis, om maar een simpel voorbeeld te geven. Vroeger moest hij op het strand gedragen worden. Nu kan hij perfect zelf het strand op met zijn rolstoel." Het wandelpad blijft er nog het hele badseizoen liggen.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!