Paaslam uit Pollinkhove voor koninklijke familie

Het gegarnierde paaslam dat het koningshuis in ontvangst mocht nemen. © (Foto Matthias Van Heerentals)
Redactie KW

Een delegatie van vzw ‘Handelaars en Ambachtslui van de wijk rond het slachthuis en de markten van Anderlecht’ overhandigde vrijdag 30 maart naar jaarlijkse traditie een paaslam aan het koningshuis. Het dier werd grootgebracht op het bedrijf van Eddy Bucquoye en zijn zoon Baptist in Pollinkhove.

“Het is een eer om dit te mogen doen en een mooie promotie voor de schapenhouderij”, zeggen Eddy Bucquoye en zijn zoon Baptist Bucquoye. “Het lam werd altijd goed verzorgd en bleef tot de laatste dag bij zijn moeder.”

Het geschonken lam woog levend 33 kilogram (geslacht 17 kg) en was 110 dagen oud. Het paaslam werd mooi gegarnierd, klaar voor consumptie.

De traditie om een paaslam te schenken aan het koningshuis bestaat al 35 jaar. Wijlen koning Boudewijn was destijds bezorgd over het voortbestaan van de activiteiten in het Anderlechtse slachthuis. Uit dankbaarheid voor zijn tussenkomst toen schenken de handelaars sindsdien jaarlijks een lam aan de koninklijke familie. In 2016 ging de overhandiging voor het eerst sinds het ontstaan van de traditie niet door als gevolg van de terroristische aanslagen in Brussel.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier