Paasfoor opent met lasershow aan Broeltorens

© JVGK
Redactie KW

De opening van de Paasfoor op donderdag 29 maart gebeurt ook dit jaar met een officiële ontvangst op het stadhuis en de traditionele rondgang. Maar dit jaar is er geen vuurwerk: het stadsbestuur koos voor een lasershow aan de Broeltorens.

Op donderdag 29 maart wordt de Paasfoor officieel geopend. “Laser Light (Wilrijk) staat samen met het Zwevegemse SBE in voor het spektakel”, legt schepen van Foren Rudolf Scherpereel (N-VA) uit.

Op de openingsdag genieten studenten van de Kortrijkse hogescholen en universiteiten korting omdat het net dan de Dag van de Student is. Op donderdag 12 april is er de oliebollendag voor senioren. Dan schenken de gebakkramers op de Paasfoor in totaal 6.000 oliebollen aan de senioren in de Kortrijkse woonzorgcentra.

4.000 tickets OCMW

De foorkramers geven ook 4.000 tickets weg aan OCMW Kortrijk. Die zullen verdeeld worden onder de kinderen die het thuis financieel niet gemakkelijk hebben. In tegenstelling tot vorig jaar verloopt de aanloop naar de Kortrijkse Paasfoor rustig. “Ik ben blij dat we er na de perikelen van vorig jaar in geslaagd zijn om de planning van de paaskermis op een ordentelijke, hoffelijke en professionele wijze te organiseren”, vindt Rudolf Scherpereel.

De attracties, meer dan 120 in totaal, zullen te vinden zijn op de Handelskaai, de Dolfijnkaai, de Kasteelkaai, de Grote Markt, de Graanmarkt, de Veemarkt, het Schouwburgplein en het Casinoplein.

Ook een deel van het Conservatoriumplein is nog beschikbaar. De Grote Kring werd geschrapt. In tegenstelling tot vorig jaar staat de Paasfoor er de hele paasvakantie. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier