Paardrijleraar vrijgesproken voor verkrachting leerlingen in VLTI in Torhout

Redactie KW

Een paardrijleraar uit Roeselare is in beroep volledig vrijgesproken voor de verkrachting van twee vrouwelijke leerlingen in het Vrij Land- en Tuinbouwinstituut in Torhout. “Ik kan weer met opgeheven hoofd de straat op”, zegt hij opgelucht.

In november 2011 werd Roeselarenaar Johan Kindt preventief geschorst in het Torhoutse Vrij Land- en Tuinbouwinstituut (VLTI). Tot die tijd gaf de man er lessen paardrijden en paardenverzorging aan de leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar. De preventieve schorsing kwam er, nadat de leraar door het Brugse parket officieel in verdenking was gesteld voor de vermeende verkrachting van twee vrouwelijke leerlingen.

De rechter in Brugge veroordeelde hem tot drie jaar celstraf met uitstel, maar de man tekende met succes beroep aan tegen die veroordeling. Het Hof van Beroep in Gent sprak hem over de hele lijn vrij bij gebrek aan bewijs. Meer nog, volgens het Hof waren de beschuldigingen een wraakactie van een ontslagen leerkracht.

“Graag terug aan de slag”

“Een enorme opluchting uiteraard”, reageert Johan Kindt. “Maar ik ben altijd in de goede afloop blijven geloven, want ik was compleet onschuldig. Door deze vrijspraak kan ik nu eindelijk weer met opgeheven hoofd de straat op. Nu zou ik graag terug aan de slag gaan in het VLTI en de draad terug oppikken.”

De Scholengroep Sint-Rembert, waar het VLTI toe behoort, was burgerlijke partij in de zaak en had een symbolische euro schadevergoeding toegekend gekregen wegens imagoschade. “Wij gingen destijds over tot een preventieve schorsing omdat we vonden dat hij geen contact meer mocht hebben met de leerlingen. Dat was geen sanctie maar een preventieve maatregel in het kader van de tuchtprocedure. We zullen het arrest bestuderen en op basis daarvan beslissen hoe de tuchtprocedure verder zal verlopen”, aldus algemeen directeur Ann Stael van de Scholengroep Sint-Rembert.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier