Paardenkoersen Krombeke nat begonnen, maar droog geëindigd

Redactie KW

In Krombeke werd maandagmiddag gevreesd voor een ramp tijdens het 103de Feest van het Paard.

Het regende tot 14 uur en iedereen kwam weer in feeststemming, maar toen het rond 16 uur opnieuw begon te regenen; heerste een ware doemstemming. De eerste paardenkoersen werden verreden in de regen voor heel weinig toeschouwers. Omstreeks 18.30 uur verschenen er gelukkig heldere wolken en ook het publiek stroomde toe op de weide.

Enkele honderden toeschouwers genoten van de spectaculaire show van Gipsy Horses uit Westerlo, de race met niet minder dan 11 mooie boerenpaarden (met als winnaar Ruben Devreker met Ning) en tenslotte ook de altijd spectaculaire steeple chase waar Obi van Emiel Delaeye zich de beste toonde bij het springen over de Krombeekse beek.

Paardenkoersen Krombeke nat begonnen, maar droog geëindigd

Ondertussen was op het Krombekeplein ook het muziekfeest begonnen. Ook daar werd gevreesd voor een ware ramp en financiële kater, maar ook hier stroomde het jongere volk massaal toe bij het einde van de regen. Spijtig genoeg viel er na middernacht alweer regen. Toch een domper op de feestvreugde op paardenkoersmaandag in het Witsoonedorp.

(PC – Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier