Ozark Henry geeft startschot van stickerverkoop van Rode Kruis Koksijde

Piet Goddaer met de nieuwe Rode Kruissticker voor Estaminet De Peerdevisscher naast Guido Vanherberghen, afdelingsverantwoordelijke van Rode Kruis Koksijde, voorzitter Bernard Vandersteen en secretaris Ann Duyck. © MVP
Redactie KW

Ondanks zijn drukke agenda maakte muzikale duizendpoot Ozark Henry ofte Kortrijkzaan Piet Goddaer graag even tijd om het goede voorbeeld te stellen voor deze jaarlijkse Rode Kruisactie.

Hij vond het niet meer dan vanzelfsprekend om zijn stem te geven aan de jaarlijkse stickeractie die plaatselijke hulpinitiatieven steunt en dient om de lokale werking te financieren.

De Rode Ridder is de themafiguur op de nieuwe sticker. Deze stripheld is zeker representatief voor de actie: jong en oud kent deze Vlaamse stripheld als onbaatzuchtige redder in nood. Van 28 april tot en met 12 mei zullen vrijwilligers op kruispunten en aan warenhuizen de stickers te koop aanbieden. De opbrengst gaat naar lokale projecten, en voor Koksijde is deze dit jaar voornamelijk bedoeld om de aankoop van het nieuwe interventievoertuig te bekostigen en de werking van de sociale dienst te ondersteunen. Op elke sticker staat bovendien een tombolanummer, goed voor een aantal mooie prijzen.

De vrijwilligers vanhet Rode Kruis Koksijde zetten zich elke dag op diverse terreinen in. Ze zijn met een veertigtal mensen, die altijd paraat staan op de eerstehulpposten van de talrijke evenementen en sportactiviteiten die in de ruime regio georganiseerd worden. Maar ze helpen ook de zorgbehoevenden in zorginstellingen, ze geven gratis eerstehulpopleidingen en organiseren bloedafnames. Het team Koksijde maakt deel uit van de bijna 14.000 vrijwilligers in de 250 afdelingen over heel Vlaanderen.

(MVP)