Overvolle vuilnisbak aan Hill 60 in Zillebeke wordt vervangen

Redactie KW

De vuilnisbak aan de busparking van Hill 60 in Zillebeke zal worden vervangen door twee grotere afvalbakken. De huidige afvalbak is veel te klein voor de vele vuilnis die door toeristen wordt achtergelaten.

Gemeenteraadslid Ives Goudeseune (sp.a) die in Zillebeke woont stuurde vorige week een mail naar het schepencollege met de vraag of er wat kon gebeuren aan de afvalberg die wordt achtergelaten aan de afvalbak aan Hill 60. “Is het niet mogelijk om de opruiming van de rommel aan de ingang van Hill 60 wat intensiever te laten gebeuren, zodat dergelijke situaties zich niet meer of minder vaak kunnen voortdoen”, aldus Goudeseune. “De vuilbak ligt tegen de hekken en zou worden hersteld. Dat gebeurde echter nog niet.”

Het stadsbestuur opteerde eerder om de vuilnisbak niet te herstellen. De huidige vuilnisbak blijkt immers te klein om alle afval van de toeristen doe Hill 60 bezoeken op te vangen. Het ledigen van de vuilnisbak wordt verhoogd van een keer naar twee of drie keer per week. Het blijkt de laatste tijd echter heel druk aan de Hill 60 en bezoekers lossen er zelfs regelmatig hun afvalzakken. Dat kan echter niet de bedoeling zijn.

Om de situatie voorlopig op te lossen zal de stad twee grotere afvalbakken plaatsen. Van zodra het materiaal is geleverd, wordt actie ondernomen. Dat laat nog even op zich wachten omwille van het zomerverlof. Verder wordt met de Provincie overlegd, want die voorziet normaal voor de site de nodige afvalbakken. Wel blijkt dat niet meteen het geval voor de omgeving van de parking. Het afval op de foto werd ondertussen opgeruimd.

(CMW – foto RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier