Overnemer voor restaurant De Vier Koningen in Ieper

Redactie KW

Er is een overnemer gevonden voor het failliete restaurant De Vier Koningen aan de Dikkebusseweg in Ieper.

De zaak werd op maandag 24 februari failliet verklaard door de rechtbank van Koophandel. Bij het faillissement waren de klassieke schuldeisers betrokken, zoals leveranciers, de btw en het personeel. Er zaten echter onmiddellijk enkele geïnteresseerden aan de onderhandelingstafel om de zaak over te nemen.

Geen ontslagen

“De zaak heeft een doorstart genomen en is op vrijdag 7 maart voor het eerst open gegaan”, vertelt curator Martine Smout. “Via onderhandelingen zijn we tot een overeenkomst gekomen met de vorige uitbater, Matthew De Volder. De vijf werknemers die bij het faillissement ontslagen werden, hebben intussen hun job terug en zijn opnieuw aan de slag in het restaurant. De rechtbank van Koophandel heeft de overname vorige week goedgekeurd.”

Alicia Maertens is de nieuwe zaakvoerder van restaurant De Vier Koningen. “Ik werkte eerder in de zaal van het restaurant”, zegt Alicia. “Toen de zaak twee weken geleden failliet ging, heb ik beslist om een nieuwe bvba op te richten en de zaak over te nemen.”

Open vanaf 20 maart

Nu is ze bezig met een aantal veranderingen in de zaak. “De feestzaal blijft zoals ze was, maar de bistro krijgt een nieuwe naam en heet vanaf nu D’alice. Verder zullen ook de sluitingsdagen van het restaurant wellicht veranderen. Daarnaast krijgt de zaak een nieuw likje verf. Wat wel hetzelfde blijft, is de kwaliteitsvolle bediening en het lekkere eten”, vertelt de kersverse zaakvoerder.

Op 7 maart was de zaak al eens geopend. Alicia: “Tijdens het weekend was onze zaal open, maar dat was enkel om de feesten te laten plaatsvinden die al voor het faillissement gepland stonden. De zaak gaat pas op donderdag 20 maart officieel opnieuw open voor het grote publiek.” (DFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier