Overnachten in het museum, het is eens iets anders

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het Roeselaarse Wielermuseum pakte dit weekend uit met ‘Night at the museum’ : een vijftiental gezinnen met kinderen bleef overnachten in de Paterskerk, waar het museum momenteel tijdelijk is gevestigd.

Deze activiteit was heel kindvriendelijk opgevat en was ook wel een beetje bedoeld als alternatief op de klassieke Halloweenviering.

Zaterdag omstreeks 18 uur kwamen de deelnemers komen toe en zochten ze zich in de vroegere Paterskerk een plaatsje uit om te overnachten. Ze installeerden hun matjes, veldbedjes en slaapzakken. Een uur later ging dan de winterbarbecue van start in de wintertuin waar ook tuinkaarsen, vuurkorven, lichtjes, kaarsjes voor de sfeer en gezelligheid zorgen. Aan één lange en gedecoreerde picknicktafel onder de bomen ging het er heel knus aan toe.

Omstreeks 20.30 duur werden dan marshmallows geroosterd aan het vuur van de vuurkorven. Daarna verzamelden alle deelnemers in een gezellige hoek in de tuin, waar meester-verteller Joe Baele met inkleding en attributen (vuurschaal, sfeerlichtjes, wolfsmantel, …) een spannend verhaal brachtt. Kaarsen op de achtergrond zorgden opnieuw voor sfeer en alle deelnemers zaten ingeduffeld in warme kleren op tuinstoelen en kerkstoelen.

Na slaapmutsje kon iedereen onder de wol, en onder een stralende zon schoof iedereen ‘s morgens aan voor een lekker ontbijt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier