Overleden twintiger uit Lendelede krijgt eigen stukje bos

De ouders van Senne plantten deze middag een boom in het Sennebos. © Foto NV
Redactie KW

Langs de E40 in Ternat is zondagmiddag het Sennebos aangeplant, een eerbetoon aan Lendeledenaar Senne Bogaerts die drie maanden geleden stierf na een fietsongeval.

“Wij zochten na het overlijden van Senne naar een alternatief voor de bloemenkransen die traditioneel worden gekocht voor een afscheidsdienst”, zeggen zijn ouders Bart en Martine. “Senne zou het zelf niet gewild hebben dat er bloemen werden geplukt voor die kransen. Vandaar het idee om een bos aan te planten.”

Langs de E40 in Ternat, waar de vzw Plant een bos enkele hectare grond heeft aangekocht, werden zondagmiddag 128 schietwilgen geplant. “Volgens de boomhoroscoop is de schietwilg mooi, rusteloos en eerlijk. Hij houdt van reizen en dromen, net als onze Senne. We weten zeker dat hij dit fantastisch zou vinden. Zijn leuze was trouwens ‘unity and love is the key’. Met dit bos creëren we een stukje verbondenheid. We zijn iedereen die een boompje kocht heel dankbaar. Senne leeft op die manier toch nog een beetje verder.”

Meer dan 6.000 stickers

De bosplant is al de tweede actie om de herinnering aan Senne levendig te houden. Kort na zijn overlijden werd een stickeractie gelanceerd. “Het was Senne zijn droom om de wereld rond te reizen”, zeggen zijn ouders. “Daarom hebben zijn vrienden stickers ontworpen die de wereld rondreizen. Wie een sticker kleeft, deelt een foto op de sociale media met de hashtag #nowyouseetheworld. Er zijn er al meer 6.000 in omloop. Van de Belgische kust tot Lapland, Zuid-Amerika en zelfs Australië. Op meer dan 200 plaatsen is onze Senne aanwezig. Straks reizen wij zelf naar Zuid-Afrika, hiermee maken we opnieuw een van zijn dromen waar.”

Senne Bogaerts, broer van Jort en Girbe, was amper 20 toen hij op 28 november vorig jaar werd aangereden. Op een kruispunt van de ringweg in Heule werd hij op zijn fiets door een bestelwagen gegrepen. Enkele dagen later bezweek hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

(NV)

Meer info op www.planteenbos.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier