Overdekte tennishal verrijst tegen september 2015 in Oostkamp

Redactie KW

Op het voetbalveld ten zuiden van de buitenbanen van tennisclub TC Orscamp verrijst tegen september volgend jaar een hal met negen tennisbanen. Ter compensatie van het verloren voetbalterrein maakt de gemeente werk van een kunstgrasveld.

De Oostkampse gemeenteraad, met uitzondering van Groen, heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een tennishal in De Valkaart, op het voetbalveld ten zuiden van de buitenterreinen van TC Orscamp. De gemeente sluit hiervoor een erfpachtovereenkomst af met de tennisclub voor een periode van 50 jaar.

De club zal de geraamde kost van 2,25 miljoen euro grotendeels zelf ophoesten via private investeerders. De gemeente komt voor 250.000 euro tussenbeide voor de omgevingsaanleg en zal een kunstgrasveld aanleggen ter compensatie van het verloren voetbalveld. “Ter compensatie van het verloren voetbalveld zijn we met voetbalclub KSV Oostkamp, die de belangrijkste gebruiker is, overeengekomen om een van haar huidige terreinen om te vormen tot een kunstgrasveld zodat de club haar capaciteit op peil kan houden”, verduidelijkt burgemeester Luc Vanparys (CD&V). “De kost van dit kunstgrasveld wordt geraamd op 400.000 à 450.000 euro. Dit bedrag wordt gecompenseerd met de erfpachtvergoeding die we van TC Orscamp vragen. In de tennishal komt ook een omnisportveld dat wij zullen huren om aan de grote vraag naar binnenterreinen te kunnen voldoen.”

Aanslag op uitzicht

Volgens gemeenteraadslid Geert Vercruyce (Groen) vormt de hal een aanslag op het uitzicht in het park van De Valkaart. “Onzin”, vindt voorzitter Chris Marain van TC Orscamp. “Het gaat om sport- en recreatiegebied waar een dergelijke hal thuishoort. We plannen negen overdekte tennisbanen, waaronder het omnisportveld. Nu de erfpachtovereenkomst in orde is zullen we werk maken van de nodige vergunningen. In het beste scenario kunnen we tegen september 2015 de deuren van de nieuwe hal openen. Een concreet ontwerp voor de hal is er momenteel nog niet, maar het is alvast niet de bedoeling om er een cafetaria in te richten. De gebruikers zullen via een nieuwe doorsteek vlot het bestaande clubhuis van TC Orscamp kunnen bereiken.

(Arne Franck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier