Outdoor karting bij Kortrijk X-po

Redactie KW

Dit weekend vindt op de parking van Kortrijk X-po het McChallenge Outdoor Kart Event plaats. Er rijden twee klassen: een pro-klasse met professionals, die op gewicht rijden, en een klasse voor amateurs, die dezelfde race rijden.

Zaterdag waren er negen pro-teams en 26 amateurs. Jurgen Knockaert uit Bredene en Thijs Deburghgraeve uit Anzegem, beiden racepiloten, organiseerden samen het event. Er kunnen voor zondag 6 juli nog altijd teams van twee tot acht piloten inschrijven via http://www.mcchallenge.be. “Zondag komt er een raceteam ‘Foute Vrienden met Thomas Schmidt, Stoffel Bolu, Wim Soetaer en Dean’ meeracen”, vertelt Jurgen. “Er loopt hier trouwens een veilingactie gedurende het weekend, waar je de foute vrienden kan inwinnen per opbod. Dan komen ze bij één van uw vrienden een frats uithalen. Er wordt ook een rol in de Kotmadam geveild, en een raceoverall die Brahim gedragen heeft. Zondag is er – net als vandaag – de hele dag mogelijkheid (zowel tijdens als na de race) om te rijden op een simulator. De opbrengst hiervan gaat naar het Ronald Mc Donalds Kinderfonds. “Er zijn ook machtig grote prijzen te winnen voor de snelste tijd”, aldus Jurgen.

Mathias Grooten, ex-wereldkampioen indoor karting, heeft als analyst alle karts ingereden en waar nodig laat hij de techniek wat bijsturen. Dat zal hij zondag opnieuw doen. Hij was alvast verheugd over het parcours, dat in 1 dag opgezet werd. Jurgen en Thijs zijn dit weekend al negen maanden aan het voorbereiden. In 2003 begon Jurgen met dit event, dat hij toen alleen organiseerde. Het vond enkele keren plaats tot 2006. Om beroepsredenen lag de organisatie enkele jaren stil. Twee jaar geleden leerde Jurgen Thijs kennen, die ook rallypiloot is en al jaren indoorwedstrijden organiseerde. Ze besloten om het McChallenge Outdoor Kart Event opnieuw te organiseren, en er twee dagen van te maken. “We hebben momenteel al 64 teams, dat is al tien teams meer dan we vroeger hadden. Volgend jaar komt er zeker een volgende editie!”

Op zondag 6 juli beginnen de trainingen om 10 uur, en de wedstrijd om 12 uur. Op de simulator kan je de hele dag door racen.

(EDB-foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier