Oudste van ‘de drie zussen van 300 jaar’ uit Brugge is overleden

Redactie KW

Op dinsdag 10 januari is de 104-jarige Marie-Rose Reuse overleden in het WZC Regina Coeli in Sint-Andries. Zo zijn ‘de drie zussen van 300 jaar’ hun oudste telg kwijt.

Marie-Rose Reuse werd geboren op 13 mei 1912 in Sint-Michiels. Haar vader Emiel Reuse was een bekende voetballer die tussen 1900 en 1911 uitkwam voor Club en Cercle Brugge en ook enkele selecties verzamelde voor de nationale ploeg. Marie-Rose volgde daarna een opleiding voor ambulancierster, een beroep dat ze echter nooit uitoefende. Tot ze trouwde, hielp ze haar moeder in haar schoenenwinkel in de Smedenstraat. In de zomer van 2016 werden de zussen Marie-Rose, Eléonore en Monqiue samen 300 jaar oud, waarschijnlijk een unicum in ons land.

Acht kinderen

Marie-Rose was getrouwd met Emiel Lantsoght, de secretaris van provinciegouverneur Van Outryve d’Ydewalle. Ze kreeg acht kinderen, zes zonen en ten slotte twee dochters, een tweeling. Ze was al vele jaren weduwe, want Emiel stierf in 1980 aan kanker. Haar geheim om zo oud te worden? Content zijn met wat je hebt én vroeg opstaan. Dat deed ze al sinds ze een klein meisje was. Haar grote passie was kantklossen, tot artrose in de vingers daar een einde aan maakte.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats op maandag 16 januari om 10.30 uur in de parochiekerk van Sint-Andreas en Sint-Anna in Sint-Andries.

(Foto a-FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier